rss
email
twitter
facebook

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih The Movie



Wah pasti ramai berduyun-duyuk ke pawagam semalam 19 Mei 2011 sempena Tayangan Pembukaan Filem Nur Kasih The Movie. Si makcik2 peminat setia drama Nur Kasih kat TV3 dulu pasti menunggu saat ini kan?

Aku dulu pun ada gak sekali sekala curik2 tengok drama ni dan memang best tapi tak boleh masuk ngan jiwa aku. Anyway kemunculan si pelakon cilik Mia Sara Nasuha yang cute ni pasti memberi kesegaran dalam filem ini. Apa komen buat yang dah menonton??




Filem Kongsi - Lu Langsi Lu Mati


Haha..kahkah! Walaupun aku tak tengok lagi Filem Kongsi ni di pawagam tapi dah layak untuk gelak berdekah-dekah bila tengok poster Kongsi di atas dengan si Sam Shaheizy ni pakai suit Sarjan!! Nak lawak lagi bila tengok trailer dia...


Anyway berdasarkan pada review kat blog-blog dan surat khabar, filem Kongsi n memang berbaloi dan best untuk ditonton! Ingat, jangan beli yang cetak rompak!

Wednesday, May 11, 2011

Ayam Digemukkan Sewenang-wenangnya!


BEIJING 11/05/2011 - China berhadapan dengan skandal makanan terbaru apabila lebih 1,000 ekor ayam yang dipaksa memakan mineral yang digunakan dalam industri berat dan perubatan dirampas pihak berkuasa negara itu, Sabtu lalu.

Pihak berkuasa China melaporkan, rampasan itu dilakukan selepas pengguna mengadu menemui bahan tidak diketahui dalam saluran pencernaan ayam.

Haiwan itu diberikan serbuk barit sebagai makanan untuk menjadikannya lebih gemuk dan kelihatan sihat.

Barit adalah sejenis mineral yang biasa digunakan dalam sinaran X-ray dan sebagai agen pemberat ketika menggali minyak dan gas.

China kerap dilanda skandal makanan sejak beberapa tahun lalu.

Dalam kejadian terburuk di negara itu, sekurang-kurangnya enam bayi maut dan hampir 300,000 lagi jatuh sakit selepas diberikan susu serbuk yang dicampur melamin, iaitu bahan kimia yang diguna-kan supaya kandungan protein kelihatan tinggi semasa diperiksa pihak berkuasa.

Tuesday, May 10, 2011

Awas! Pengantin Baru Jangan Bergayut Lama Kat Telefon!


NEW DELHI: Sebuah kerajaan negeri mengarahkan pengantin wanita mengurangkan berbual di telefon bimbit dalam tempoh dua tahun pertama perkahwinan bagi mengelak rasa cemburu pasangan masing-masing.

Suruhanjaya Wanita Punjab mengeluarkan arahan rasmi mengenai perkara itu minggu lalu dan menggesa pengantin wanita memberi fokus kepada hal rumah tangga berbanding berborak di telefon bimbit.

Ketua suruhanjaya itu, Gurdev Kaur Sangha, berkata arahan itu boleh mengelakkan rasa curiga di antara pengantin baru sementara mereka menyesuaikan diri sebagai suami isteri.

“Saya dapati hampir 40 peratus wanita menuntut cerai apabila suami dan keluarga mentua mereka kurang senang dengan perbuatan mereka berborak panjang di telefon bimbit,” katanya.

Di kalangan suami pula, kata Gurdev, mereka bimbang jika isteri berhubung dengan bekas kekasih masing-masing. - AFP
*
*

MACAM2 HAL DORANG NIH!


Jual DARA Hanya RM 2...


AMSTERDAM, Belanda - Seorang pelajar berusia 21 tahun dari Belgium yang hanya mahu dikenali sebagai Noelle menjual daranya pada harga 50,000 euro (RM218,062) dalam satu lelongan di internet, lapor sebuah akhbar semalam.

Selepas dua bulan membuat lelongan, dia menerima tawaran daripada seorang pembeli misteri yang bersetuju untuk membeli dara pada harga tersebut.

Dia melelong daranya di laman gadis teman sosial, Yantra yang beribu pejabat di sini.

Gadis itu tidak mahu namanya didedahkan kerana bimbang ibu bapanya akan mengetahui lelongan tersebut.

Pembeli itu akan membawa dia membeli-belah dan makan malam di sebuah restoran yang menjadi pilihan gadis tersebut selain diberikan dokumen pengesahan dara daripada doktor.

Namun, syarat melakukan hubungan seks yang perlu dipatuhi ialah lelaki tersebut perlu memakai kondom.

Pembeli itu juga dibenarkan memiliki laman gadis teman sosial tersebut hanya bagi tempoh 24 jam.

Harga permulaan lelongan itu ialah 5,000 euro (RM21,806).- Agensi

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back