rss
email
twitter
facebook

Tuesday, June 21, 2011

MaharajaLawak Minggu 12 | Jozan Kelakar Habis!


Aduyaii!...Memang kelakar habislah si budak JOZAN nih! Aku rasa Maharaja Lawak Minggu Ke 12 ni memang milik dorang la. Idea yang tak pernah kering dan bakat yang pelbagai (tiru suara) memang satu kelebihan bagi Jozan.


Maharaja Lawak Minggu Ke 12 Tugas 1 - Jozan



Maharaja Lawak Minggu Ke 12 Tugas 2 - Jozan

Walaupun aku suka gak kat SEPAH dan NABIL tapi aku harap sangat JOZAN akan menang sebagai JUARA MAHARAJA LAWAK ASTRO 2011! Iyehaa..aku dah umumkan pemenang ekh.

Saturday, June 18, 2011

Buffered Earning | 29 Sekaligus! Tak Ke Gila?

Salam semua. Sekaligus?? Ahaks! Janganla terkejut lak. Saja buat gimik, kalau idak takdenya korang nak baca entry ni betul tak? Tapi Alhamdulillah kerana sejak aku mula berblog dan berjaya membuat duit yang tak seberapa melalui Nuffnang Ads - Hampir 29 jenis iklan dalam bentuk campaign dah aku pulun sakan dan tak sakan! Tak caya? Jom tengok screenshot buffered earning campaign yang dah aku lesapkan..

Ala tapi apa yang nak diherankan, ramai lagi yang berjaya malah lebih berjaya dari aku ni. Usaha tangga kejayaan kan? Jadi korang jangan salah anggap ini entry berlagak dan show off..just nak bagi tips yang tak seberapa ni. Sama2 kita kongsi. Tips korang pun banyak yang aku pakai gak..haha.

Anyway thanks bebanyak kepada Nuffnang, tak banyak sket pun aku hargai gak dan tetap setia walaupun dah tak sekencang dulu.




Thursday, June 16, 2011

Kakitangan Kerajaan Tengok BLUE!


Ahaks..memang mengejutkan dan senonoh sekali. Sekumpulan Hacker yang dari Lulz Security (http://lulzsecurity.com/) mendakwa telah berjaya menggodam beberapa laman web kerajaan! Aku pun tak pasti apa reason diorang tapi heboh yang cakap ini semua sebab kerajaan telah menyekat banyak kebebasan dalam berinternet!
  
Yang paling baru adalah dengan disekatnya segala macam file-sharing site seperti:


www.megaupload.com

www.fileserve.com

www.depositfiles.com

www.filestube.com

www.duckload.com 

dan pelbagai lagi....

Dan yang paling menjijikkan bila hasil dari godaman diorang tu kantul beberapa nama kakitangan kerajaan kat negara kita ni melanggan dan melayan laman lucah/porno menggunakan email jabatan!!

Check out these government and military email
addresses that signed up to the porn site...

They are too busy fapping to defend their country:

azmeal@cmc.gov.my | ilovedyna
flag@whitehouse.gov | karlmarx
kamarudinalias@mmea.gov.my | 814550
james.ben.hopkins@us.army.mil | j347576
wade.quigley@ang.af.mil | mywife01 <-- American fighter pilot LOL
aaron.c.sewell@us.army.mil | 3689817

Aku tak pasti dakwaan Lulz Security ni betul atau tidak, tapi diharap pihak jabatan berkenaan dan lain-lain SILA SIASAT KAKITANGAN ANDA!

 Sungguh memalukan gitu..Dan kes sites yang disekat oleh kerajaan tu (SKMM) adalah bagus jika laman tersebut benar2 tidak bermanfaat..




Tuesday, June 14, 2011

KL GANGSTER | MACAM BEST SANGAT KE?!

Lagak si Adi Putra tanpa bajunya.

 Pelbagai aksi pertarungan yang dasyat.




Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap. 

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster. 

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat. 

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan... Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka...segala-galanya akan terjawab dalam "KL GANGSTER".

(sinopsis KL Gangster copy paste dari www.sinemamalaysia.com.my)




Pengarah

 
Penulis:
:
(Lakon layar)
:
(Cerita Asal)
Lakonan:
:
Shark (Pelakon Utama)
:
King (Pelakon Pembantu)
:
Malek (Pelakon Pembantu)
:
Jai (Pelakon Pembantu)
:
Fadil (Pelakon Pembantu)
:
Zati (Pelakon Pembantu)
:
(Pelakon Pembantu)
:
(Pelakon Pembantu)
Krew:
:
(Pengarah Fotografi)
:
(Pengarah Seni)
:
(Pembantu Pengarah)
:
(Penyunting)
:
(Penyunting)
:
(Pengurus Produksi)
Penerbit:
:
(Penerbit)


*
*
Anyway aku pun belum menonton lagi filem KL Gangster ni dan dari pelbagai feedback yang mengatakan filem ini best so mungkin aku akan ke pawagam dalam masa terdekat. Yang mengejutkan, filem ini turut memecah rekod kutipan tertinggi dalam masa satu hari tayangan sahaja - RM 1.5 juta! Jadi sokong industri filem tempatan yang benar-benar berkualiti sahaja.


Friday, June 10, 2011

Final Kelantan vs Terengganu | Jangan Bergaduh Sudahla!


Perlawanan Akhir/final Kelantan dan Terengganu Di Stadium Putra Bukit Jalil 11 Jun 2011


Ole4...haha memang hangat lagi mendebarkan! Siapa yang bakal membawa pulang Piala FA di final esok?? Adakah Kelantan atau Terengganu? Dua-dua sama hebat!


Dan Stadium Putra Bukit Jalil akan bergema dengan sorakan dari penyokong masing2. Harap-harap jangan ada yang bertumbuk, baling mercun atau botol air sudah la..

Pasukan Kelantan dan Terengganu kenalah berusaha bersungguh-sungguh sebab kalau menang esok pasti dapat cuti umum. Yeeha.

Samada Kelantan bakal mengulangi sejarah buat kali kedua ataupun Terengganu bakal meleburkan impian dan angan-angan Kelantan, sama-sama kita saksikan keputusan esok Final Kelantan vs Terengganu, Piala FA.


Thursday, June 9, 2011

Myvi Baru 2011 - Jangan Terkejut!

,Ahh..Menyesal-menyesal...Napa pulak?? Isk baru2 ni bapak mertua aku baru sambar kereta Perodua Myvi alih-alih diumumkan lak Perodua tengah nak melancarkan pengeluaran kereta Myvi generasi baru 2011!






Memang mengujakan. Myvi baru 2011 ni memang elegan! Sekali pandang ada macam Honda Jazz (depan dan belakang) dan Toyota Yaris. Dengan 1.5 cc pasti memberi lebih kuasa dan sporty. Kecil-kecil cili padi.

Jadi, mari beramai kita terjah semua bilik pameran Perodua nanti untuk lihat kereta Myvi Baru 2011!

Sumber: Paultan, Ohtidak, Youtube


Wednesday, June 8, 2011

Perompak Paksa Isteri Sumpah Dengan Al-Quran!



Sebelum kita rumuskan apa2 cuba korang baca petikan berita di bawah:
*
*

KULIM, 7 Mei - Seorang pesara guru kerugian lebih RM43,000 setelah rumahnya di Taman Seluang di sini, dirompak empat lelaki bersenjatakan parang awal hari ini. Ketika ditemui pemberita di kediamannya, Mustaffa Yusuf, 62, berkata kejadian berlaku kira-kira pukul 5 pagi ketika beliau dan isterinya Hasnah Md Isa, 60, sedang tidur. "Saya terdengar bunyi yang agak pelik dalam rumah saya dan secara tiba-tiba saya dapati empat lelaki bertopeng meluru masuk dalam bilik tidur kami sambil menghunus senjata seperti parang dan pisau di perut dan leher saya dan isteri," katanya.

Beliau berkata selain barang kemas, dua telefon bimbit dan kamera digital, kumpulan perompak yang memasuki rumahnya dengan mengumpil tingkap di bahagian ruang tamu, turut melarikan kereta Perodua Viva miliknya. Perompak terbabit juga memaksa isterinya bersumpah menggunakan al-Quran bahawa beliau tidak berbohong apabila memberitahu semua barang kemas telah diserahkan, kata Mustaffa. "Perompak yang menutup muka dengan memakai topeng ski juga mengugut saya jika saya berbohong saya akan dilaknati tuhan," katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kulim DSP Chin Soo Song mengesahkan menerima laporan berhubung dengan kes tersebut. Beliau turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes itu atau terjumpa kereta Perodua Viva dengan nombor pendaftaran PHK 3653 agar menghubungi pegawai penyiasat Insp Hidayah Othman di talian 04-4906222 atau balai polis terdekat.


*
*

Ni mesti dah terpengaruh dengan kes sumpah laknat yang merebak kat negara kita baru-baru ni. Anyway niat tidak menghalalkan cara! Mungkin ini perompak alim yang wujud akibat masalah jiwa kronik!! Haha..bahaya.

Tuesday, June 7, 2011

DiGiOpera Vaganza!!

DiGi Opera Mini? Apa tu yang best sangat nih?


Apa lagi tawaran hebat yang korang bakal dapat??


Cepat grab peluang ini!! Untuk keterangan lanjut ~

Rogol Dalam Tandas


Pasti korang pernah terbaca berita semalam, seorang kanak-kanak berusia 8 tahun telah dirogol lelaki gila seks dalam tandas sekolah di Sekinchan, Sabak Bernam.


Itulah akibatnya apabila iman tiada langsung di dada dan nafsu menguasai jiwa!!

Saturday, June 4, 2011

Bunuh OSAMA LADEN DENGAN PELURU MINYAK BABI!

SEBELUM APA2 BACA KERATAN AKHBAR DI BAWAH INI DULU.
*
*

*


* Apa dorang ingat sebab minyak babi boleh halang orang nak masuk surga ke?? Itu semuakan atas kehendak Allah S.W.T!

* Kematian Osama Bin Laden hanyalah sedikit kisah sedih yang ditangisi oleh terlalu sedikit manusia.
* Percayalah bahawa kejahatan orang Kafir Laknatullah akan tetap terbalas atas sebab kejahatan yang mereka lakukan.


Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back