rss
email
twitter
facebook

Wednesday, March 21, 2012

Belajar Berterima Kasih dan BersyukurBE THANKFUL!
Bersyukurlah, Kerana anda belum lagi mendapat dan memiliki segala yg. anda impikan. Kerana jika dah ada semuanya. Tiada lagi apa yg. anda nak usahakan. Impikan! Bayangkan lah keadaan anda?

... Bersyukurlah utk. saat2 ketika susah-payah anda. Ketika itulah, Sesungguhnya memberi peluang pada anda utk 'grow' membina kekuatan diri mu.

Bersyukurlah diatas kekurangan anda. Kerana ianya akan memberi ruang dan peluang utk pembaikan. Memperbaiki. Muhasabah diri. Inisiatif utk. berusaha . Sekali gus membina keyakinan diri. Ini amat penting!

Berterima kasih di atas kesalahan2 yg. pernah anda lakukan dulu. Kerana ianya memberi pengajaran. Pelajaran yg. amat bernilai. Ianya telah mendekatkan diri mu dengan Tuhan!

Carilah jalan utk. mensyukuri di atas segala 'troubles' kesukaran2 anda kerana akhirnya ianya akan bertukar menjadi rahmat dan 'blessings' anda.

Bersyukurlah diatas pancaindera lengkap kurniaan Tuhan. Walaupun anda hanya menggunakan kurang dari 10% bakat dan kebolehan kurniaan Ilahi unt. Mencipta 3K!
OLEH: DATUK DR MAZNAH HAMID
 

0 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back