rss
email
twitter
facebook

Wednesday, September 7, 2011

Rahsia Besar Coca Cola Sedap Sangat Tersebar!


Salam semua. Ades terkejut beruk aku apabila membaca satu artikel kat forum ni berkenaan minuman bikarbonat yang sangat popular - Coca Cola! @ Coke.
Dulu dah memang kecoh pasal Coke ni. Macam2 andaian yang mengaikatkan resepi rahsianya sehingga menjadi kegilaan kebanyakkan remaja dan dewasa.

Yang terbaru kecoh apabila seorang bekas pekerja yang dipecat mendedahkan kepada Weekly World News yang antara bahan yang terkandung di dalamnya adalah - AIR LIUR!! 


Perg!!..Memang menjijikkan. So tak payahla nak berbangga sangat dengan jenama Coca Cola ni. Minum air suam lagi bagus dan berkhasiat! 

Sunday, August 21, 2011

Koleksi Puting Yang Seksi | 18 SX!


Nah..terbaik dari aku - Koleksi puting susu yang paling comel di dunia buat tatapan semua terutamanya golongan bapa. Yang belum kahwin tak payah pikir lagi la beb.
*
*

*





Haha...Hampir terbatal puasa korang!

Thursday, August 18, 2011

Aneka Kuih Raya Yang Mencuit Hati Kita


Tak sah Hari Raya kalau tak disajikan dengan pelbagai jenis kuih di rumah. Walaupun kuih tunjuk-tunjuk (beli ler tu) tetap rasa sesuatu yang wajib untuk di adakan...kalau orang tak makan pun kita anak-beranak jugak yang makan akhirnya. Isk isk.

Di sini aku nak kongsikan beberapa nama pelik bagi kuih-kuih tradisional Melayu ni..khas untuk merobek kegelihatian korang sempena Raya yang bakal menjelang tak berapa lama lagi. Chekidot..

*
*

*

1) Kuih Paling Gangster = Kuih Lompat Tikam



2) Kuih Paling Seksi = Kuih Puteri Mandi


3) Kuih Paling Keji = Kuih Tahi Itik 


4) Kuih Bajet Cute = Kuih Cek Mek Molek 


 5) Kuih Untuk Awet Muda = Kuih Seri Muka


6) Kuih Untuk Mekap = Kuih Tepung Gomak


7) Kuih Paling Alim = Kuih Ketayap


8) Kuih Berlagu = Kuih Qasidah


9) Kuih Paling Lembab = Kuih Siput 
 

 10) Kuih Penyakit Lelaki Kronik = Kuih Batang Buruk


11) Kuih Pengganas = Kuih Bom 


12) Kuih Mami Penang Lip Lap Lip Lap = Kuih Gelang


Dan akhir sekali..

13) Kuih Suka Pukul Orang = Kuih Lompang


 Anyway apa pun nama mereka, kita tetap bangga dengan pelbagai jenis kuih tradisional Melayu turun temurun. Selain rasa yang sedap dan mudah dibuat, kuih kita juga telah terkenal di persada antarabangsa. Cayalah beb..

Tuesday, August 9, 2011

Bonus Raya Untuk Kakitangan Kerajaan 2011!


 
Berita gembira hari ini pasti menyebabkan semua kakitangan kerajaan dan pesara tersenyum lebar. Kenapa?

1) Kerajaan mengumumkan pemberian BONUS setengah bulan gaji atau minimum RM 500 kepada semua yang disebutkan di atas.

2) RM 500 bagi pesara kerajaan.

So, berjimat cermat dan menyimpan/menabung untuk waktu sukar. Selamat Berpuasa!

Friday, August 5, 2011

Pelbagai Contest Menarik!













So jangan lepaskan peluang mencuba pelbagai contest yang menawarkan hadiah2 yang menarik! Mana tau ia rezeki anda!

Thursday, August 4, 2011

Niat Puasa Ramadhan| Jom Belajar!



Salam Ramadhan Al-Mubarak! Kalau tengok padai carian di Google begitu banyak yang mencari niat puasa! Aik..takkan dah lupa kot? Takpe, sebab setahun sekali kan. So di sini aku letakkan bacaan niat puasa Ramadhan yang betul dan ikhlas. Amin.

Lafaz niat

Lafaz setiap malam. Niat ringkas:

نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku puasa Ramadhan kerana Allah Taala.

Lafaz lengkap:

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.
  • Sebenarnya bangun untuk bersahur itu sudah dikira berniat untuk berpuasa.
Lafaz niat puasa Ramadhan sepenuhnya untuk sebulan:

Lafaznya:

نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.
“Sahaja aku berpuasa esok dan sehingga akhir Ramadhan ini kerana Allah Ta’ala”.

Waktu berniat

Waktu berniat bermula daripada terbenam matahari, yakni masuk waktu sembahyang fardhu Maghrib hinggalah sebelum terbit fajar shadiq (waktu Subuh). Oleh itu, bolehlah dilakukan niat puasa pada mana-mana bahagian daripada waktu tersebut, walaupun semasa berbuka.

Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Bagi Negeri Seluruh Malaysia | Update!


Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua Umat Islam seluruh Malaya (Malaysia). Bagi kemudahan anda untuk mengetahui waktu berbuka puasa dan waktu Imsak, di sini aku paparkan jadual lengkap yang di ambil dari laman web JAKIM.

Thursday, July 28, 2011

Malaysia vs Singapore



Ole..ole..ole..ole.. Jangan kejutkan Harimau Malaya yang sedang tidur!! Nanti Singa habis di baham tak bersisa sekalipun!

 Haha...itu cuma secebis amaran kepada pihak lawan iaitu Pasukan Bolasepak Singapura yang bakal menentang Pasukan Harimau Malaya kita malam ini!

Walaupun Malaysia kalah 3-5 kepada Singapura pada game yang lepas, Tuah akan tetap bangkit! Insyallah kita akan menang malam ini. Sama-sama semua penyokong Malaysia bersorak memberi sokongan yang tak berbelah bagi kepada negara!! Viva Malaysia!

Friday, July 22, 2011

Ride, Touch n Win Contest!


Naik bas guna Touch n Go pun boleh menang hadiah ke?? Boleh! 


Semua orang layak untuk sertai Peraduan Ride, Touch n Win! Marilah join contest ini yang menawarkan pelbagai hadiah yang menarik seperti iPad dan tiket wayang..semuanya mingguan!!!

MAXIS Playbook Vaganza!


Adakah ia saingan kepada iPad dan Samsung GalaxyTab? Terokai keajaiban dan kecanggihan Blackberry Playbook

Dengan ciri-ciri canggih dan jenama Blackberry yang memang sudah gah di persada dunia gajet berteknologi tinggi, anda berpeluang menjadi sebahagian darinya dengan melanggan Pelan Maxis yang ternya berbaloi!

Thursday, July 21, 2011

Malaysia VS Chelsea 2011 | Keputusan Terkini!

Sungguh mendebarkan! Pasukan Pilihan Malaysia yang terdiri dari Skuad Senior dan Olimpik akan bergabung tenaga, kepakaran dan kerjasama bagi menentang kelab ternama Liga Perdana Inggeris (EPL) iaitu Chelsea malam ini di Stadium Putra Bukit Jalil.

Tidak boleh dilupakan kekalahan kita 0-2 kepada Chelsea di Stadium Shah Alam pada tahun 2008. Kekalahan ini perlu ditebus sekurang-kurangnya seri.

Diharapkan agar penyokong bolasepak kita memberi sokongan padu kepada Pasukan Bolasepak Malaysia dan pakailah jersi kita bukannya orang luar seperti Chelsea. Tunjukkan jati diri kita, anak watan dan penuh bangga dengan kebolehan kita.

Wednesday, July 20, 2011

HOT CONTEST FROM BAUSCH + LOMB!


Ni ada satu tawaran menarik dari BAUSCH + LOMB ! Sebuah syarikat yang memang terkenal dengan contact lens dorang tuh. Bagi anda yang memang berkaca mata dan ingin sesuatu yang baru, boleh mencuba produk mereka dan....berpeluang masuk contest!! Wah menarik sungguh!

Anda berpeluang untuk menang sebuah kereta SUZUKI ALTO dan pelbagai hadiah sehingga RM 80k ! Cayalah. 

Jikalau berminat untuk joint CONTEST ini bolehla melayari laman web bausch+lomb  bagi mengetahui syarat penyertaan dan lain2 lagi. Selamat mencuba!




Tuesday, June 21, 2011

MaharajaLawak Minggu 12 | Jozan Kelakar Habis!


Aduyaii!...Memang kelakar habislah si budak JOZAN nih! Aku rasa Maharaja Lawak Minggu Ke 12 ni memang milik dorang la. Idea yang tak pernah kering dan bakat yang pelbagai (tiru suara) memang satu kelebihan bagi Jozan.


Maharaja Lawak Minggu Ke 12 Tugas 1 - Jozan



Maharaja Lawak Minggu Ke 12 Tugas 2 - Jozan

Walaupun aku suka gak kat SEPAH dan NABIL tapi aku harap sangat JOZAN akan menang sebagai JUARA MAHARAJA LAWAK ASTRO 2011! Iyehaa..aku dah umumkan pemenang ekh.

Saturday, June 18, 2011

Buffered Earning | 29 Sekaligus! Tak Ke Gila?

Salam semua. Sekaligus?? Ahaks! Janganla terkejut lak. Saja buat gimik, kalau idak takdenya korang nak baca entry ni betul tak? Tapi Alhamdulillah kerana sejak aku mula berblog dan berjaya membuat duit yang tak seberapa melalui Nuffnang Ads - Hampir 29 jenis iklan dalam bentuk campaign dah aku pulun sakan dan tak sakan! Tak caya? Jom tengok screenshot buffered earning campaign yang dah aku lesapkan..

Ala tapi apa yang nak diherankan, ramai lagi yang berjaya malah lebih berjaya dari aku ni. Usaha tangga kejayaan kan? Jadi korang jangan salah anggap ini entry berlagak dan show off..just nak bagi tips yang tak seberapa ni. Sama2 kita kongsi. Tips korang pun banyak yang aku pakai gak..haha.

Anyway thanks bebanyak kepada Nuffnang, tak banyak sket pun aku hargai gak dan tetap setia walaupun dah tak sekencang dulu.




Thursday, June 16, 2011

Kakitangan Kerajaan Tengok BLUE!


Ahaks..memang mengejutkan dan senonoh sekali. Sekumpulan Hacker yang dari Lulz Security (http://lulzsecurity.com/) mendakwa telah berjaya menggodam beberapa laman web kerajaan! Aku pun tak pasti apa reason diorang tapi heboh yang cakap ini semua sebab kerajaan telah menyekat banyak kebebasan dalam berinternet!
  
Yang paling baru adalah dengan disekatnya segala macam file-sharing site seperti:


www.megaupload.com

www.fileserve.com

www.depositfiles.com

www.filestube.com

www.duckload.com 

dan pelbagai lagi....

Dan yang paling menjijikkan bila hasil dari godaman diorang tu kantul beberapa nama kakitangan kerajaan kat negara kita ni melanggan dan melayan laman lucah/porno menggunakan email jabatan!!

Check out these government and military email
addresses that signed up to the porn site...

They are too busy fapping to defend their country:

azmeal@cmc.gov.my | ilovedyna
flag@whitehouse.gov | karlmarx
kamarudinalias@mmea.gov.my | 814550
james.ben.hopkins@us.army.mil | j347576
wade.quigley@ang.af.mil | mywife01 <-- American fighter pilot LOL
aaron.c.sewell@us.army.mil | 3689817

Aku tak pasti dakwaan Lulz Security ni betul atau tidak, tapi diharap pihak jabatan berkenaan dan lain-lain SILA SIASAT KAKITANGAN ANDA!

 Sungguh memalukan gitu..Dan kes sites yang disekat oleh kerajaan tu (SKMM) adalah bagus jika laman tersebut benar2 tidak bermanfaat..




Tuesday, June 14, 2011

KL GANGSTER | MACAM BEST SANGAT KE?!

Lagak si Adi Putra tanpa bajunya.

 Pelbagai aksi pertarungan yang dasyat.




Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap. 

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster. 

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat. 

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan... Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka...segala-galanya akan terjawab dalam "KL GANGSTER".

(sinopsis KL Gangster copy paste dari www.sinemamalaysia.com.my)




Pengarah

 
Penulis:
:
(Lakon layar)
:
(Cerita Asal)
Lakonan:
:
Shark (Pelakon Utama)
:
King (Pelakon Pembantu)
:
Malek (Pelakon Pembantu)
:
Jai (Pelakon Pembantu)
:
Fadil (Pelakon Pembantu)
:
Zati (Pelakon Pembantu)
:
(Pelakon Pembantu)
:
(Pelakon Pembantu)
Krew:
:
(Pengarah Fotografi)
:
(Pengarah Seni)
:
(Pembantu Pengarah)
:
(Penyunting)
:
(Penyunting)
:
(Pengurus Produksi)
Penerbit:
:
(Penerbit)


*
*
Anyway aku pun belum menonton lagi filem KL Gangster ni dan dari pelbagai feedback yang mengatakan filem ini best so mungkin aku akan ke pawagam dalam masa terdekat. Yang mengejutkan, filem ini turut memecah rekod kutipan tertinggi dalam masa satu hari tayangan sahaja - RM 1.5 juta! Jadi sokong industri filem tempatan yang benar-benar berkualiti sahaja.


Friday, June 10, 2011

Final Kelantan vs Terengganu | Jangan Bergaduh Sudahla!


Perlawanan Akhir/final Kelantan dan Terengganu Di Stadium Putra Bukit Jalil 11 Jun 2011


Ole4...haha memang hangat lagi mendebarkan! Siapa yang bakal membawa pulang Piala FA di final esok?? Adakah Kelantan atau Terengganu? Dua-dua sama hebat!


Dan Stadium Putra Bukit Jalil akan bergema dengan sorakan dari penyokong masing2. Harap-harap jangan ada yang bertumbuk, baling mercun atau botol air sudah la..

Pasukan Kelantan dan Terengganu kenalah berusaha bersungguh-sungguh sebab kalau menang esok pasti dapat cuti umum. Yeeha.

Samada Kelantan bakal mengulangi sejarah buat kali kedua ataupun Terengganu bakal meleburkan impian dan angan-angan Kelantan, sama-sama kita saksikan keputusan esok Final Kelantan vs Terengganu, Piala FA.


Thursday, June 9, 2011

Myvi Baru 2011 - Jangan Terkejut!

,Ahh..Menyesal-menyesal...Napa pulak?? Isk baru2 ni bapak mertua aku baru sambar kereta Perodua Myvi alih-alih diumumkan lak Perodua tengah nak melancarkan pengeluaran kereta Myvi generasi baru 2011!






Memang mengujakan. Myvi baru 2011 ni memang elegan! Sekali pandang ada macam Honda Jazz (depan dan belakang) dan Toyota Yaris. Dengan 1.5 cc pasti memberi lebih kuasa dan sporty. Kecil-kecil cili padi.

Jadi, mari beramai kita terjah semua bilik pameran Perodua nanti untuk lihat kereta Myvi Baru 2011!

Sumber: Paultan, Ohtidak, Youtube


Wednesday, June 8, 2011

Perompak Paksa Isteri Sumpah Dengan Al-Quran!



Sebelum kita rumuskan apa2 cuba korang baca petikan berita di bawah:
*
*

KULIM, 7 Mei - Seorang pesara guru kerugian lebih RM43,000 setelah rumahnya di Taman Seluang di sini, dirompak empat lelaki bersenjatakan parang awal hari ini. Ketika ditemui pemberita di kediamannya, Mustaffa Yusuf, 62, berkata kejadian berlaku kira-kira pukul 5 pagi ketika beliau dan isterinya Hasnah Md Isa, 60, sedang tidur. "Saya terdengar bunyi yang agak pelik dalam rumah saya dan secara tiba-tiba saya dapati empat lelaki bertopeng meluru masuk dalam bilik tidur kami sambil menghunus senjata seperti parang dan pisau di perut dan leher saya dan isteri," katanya.

Beliau berkata selain barang kemas, dua telefon bimbit dan kamera digital, kumpulan perompak yang memasuki rumahnya dengan mengumpil tingkap di bahagian ruang tamu, turut melarikan kereta Perodua Viva miliknya. Perompak terbabit juga memaksa isterinya bersumpah menggunakan al-Quran bahawa beliau tidak berbohong apabila memberitahu semua barang kemas telah diserahkan, kata Mustaffa. "Perompak yang menutup muka dengan memakai topeng ski juga mengugut saya jika saya berbohong saya akan dilaknati tuhan," katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Kulim DSP Chin Soo Song mengesahkan menerima laporan berhubung dengan kes tersebut. Beliau turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes itu atau terjumpa kereta Perodua Viva dengan nombor pendaftaran PHK 3653 agar menghubungi pegawai penyiasat Insp Hidayah Othman di talian 04-4906222 atau balai polis terdekat.


*
*

Ni mesti dah terpengaruh dengan kes sumpah laknat yang merebak kat negara kita baru-baru ni. Anyway niat tidak menghalalkan cara! Mungkin ini perompak alim yang wujud akibat masalah jiwa kronik!! Haha..bahaya.

Tuesday, June 7, 2011

DiGiOpera Vaganza!!

DiGi Opera Mini? Apa tu yang best sangat nih?


Apa lagi tawaran hebat yang korang bakal dapat??


Cepat grab peluang ini!! Untuk keterangan lanjut ~

Rogol Dalam Tandas


Pasti korang pernah terbaca berita semalam, seorang kanak-kanak berusia 8 tahun telah dirogol lelaki gila seks dalam tandas sekolah di Sekinchan, Sabak Bernam.


Itulah akibatnya apabila iman tiada langsung di dada dan nafsu menguasai jiwa!!

Saturday, June 4, 2011

Bunuh OSAMA LADEN DENGAN PELURU MINYAK BABI!

SEBELUM APA2 BACA KERATAN AKHBAR DI BAWAH INI DULU.
*
*

*


* Apa dorang ingat sebab minyak babi boleh halang orang nak masuk surga ke?? Itu semuakan atas kehendak Allah S.W.T!

* Kematian Osama Bin Laden hanyalah sedikit kisah sedih yang ditangisi oleh terlalu sedikit manusia.
* Percayalah bahawa kejahatan orang Kafir Laknatullah akan tetap terbalas atas sebab kejahatan yang mereka lakukan.


Friday, May 20, 2011

Nur Kasih The Movie



Wah pasti ramai berduyun-duyuk ke pawagam semalam 19 Mei 2011 sempena Tayangan Pembukaan Filem Nur Kasih The Movie. Si makcik2 peminat setia drama Nur Kasih kat TV3 dulu pasti menunggu saat ini kan?

Aku dulu pun ada gak sekali sekala curik2 tengok drama ni dan memang best tapi tak boleh masuk ngan jiwa aku. Anyway kemunculan si pelakon cilik Mia Sara Nasuha yang cute ni pasti memberi kesegaran dalam filem ini. Apa komen buat yang dah menonton??




Filem Kongsi - Lu Langsi Lu Mati


Haha..kahkah! Walaupun aku tak tengok lagi Filem Kongsi ni di pawagam tapi dah layak untuk gelak berdekah-dekah bila tengok poster Kongsi di atas dengan si Sam Shaheizy ni pakai suit Sarjan!! Nak lawak lagi bila tengok trailer dia...


Anyway berdasarkan pada review kat blog-blog dan surat khabar, filem Kongsi n memang berbaloi dan best untuk ditonton! Ingat, jangan beli yang cetak rompak!

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back