rss
email
twitter
facebook

Thursday, February 24, 2011

Bayar Saman~ Sikap Suka Melengah


Sikap suka menangguh dari membayar saman sudah menjadi kebiasaan dalam masyarakat kita. Pelbagai alasan yang diberikan antaranya:

1) Yang paling popular~ tak tahu dorang telah disaman! 
2) Tak tahu macam mana nak check saman..
3) Takde duit - saman dah beribu ler tu.
4) Tunggu dulu..pasti ada diskaun saman nanti..haha
5) Tak ada kenderaan tapi disaman juga~ kes terpencil nih.
6) Dan seribu satu alasan yang tak boleh diterima akal..

____________________

Anyway sekarang ni terdapat pelbagai kemudahan untuk kita memeriksa status kenderaan dan lesen kita samada terdapat di dalam rekod yang buruk atau tidak.

1) Melalui sms ~ Taip POLIS SAMAN (nombor kenderaan) OR POLIS SAMAN (No IC) SEMUA dan hantar kepada 32728/ DAPAT.

2) Ataupun melalui:


Jadi lepas ni jangan ada lagi sikap suka bertangguh hingga ke saat2 akhir. Bagi yang belum menjelaskan saman masih ada masa sehingga 28 Februari 2011 dan tindakan senarai hitam dan mata KEJARA akan dikuatkuasakan selepas tarikh tersebut. Ayuh cepat bayar dan hindari kesalahan lalulintas!!





0 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back