rss
email
twitter
facebook

Sunday, February 13, 2011

Hukum Perayaan Valentine Day| Haram?

Hu
Salam semua. Ah kalau di tanya bila sambutan Hari Kekasih ataupun Valentines Day, semua org dapat menjawab dengan tepat! 14 Februari setiap tahun. Tak sipi langsung!! Tapi cuba tanya berape haribulan tarikh Sambutan Maulidur Rasul..harammm..langsung tak ingatlah bang,..semalam ingat tapi hari ni tetiba lupa.

Ha..buat adik2 yang tengah dok rajin search kat Google nak mencarik valentines day cards  tu jangan buat2 tak reti lak nak carik hukum kita sebagai umat Islam ni dalam sibuk nak menyambut Hari Valentine ni. Dahla org Kristian sendiri pun menganggapnya sebagai tradisi sahaja..ni kita pulak yang terlebih Kristian dari diorang. Isk..Subhanallah!



So sama2lah kita perbanyakkan selawat dan doa buat Nabi Muhammad S.A.W selalu dan menghayati segala perjuangan baginda sempena Hari Kelahirannya yang bakal tiba.


2 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

NARDtheNERD said... [Reply]

salam maulidur rasul..
:))

✖sLp mE pLz™✖ said... [Reply]

ingat click dpt gi PLKN..
ish3 tipah tertipu..

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back