rss
email
twitter
facebook

Thursday, June 10, 2010

MY LUV ALPHARD




Salam reader tersayang...lama benor tak berkarya. Sebenarnye aku sibuk settlekan wedding adik bongsu last week so tak dapatlah nak concentrate dgn blog tersayang ni..Perjalanan ke utara (Butterworth) untuk majlis menyambut menantu (adat Melayu) memang mencabar kredibiliti aku sebagai pemandu berhemah Malaysia..cewah..Bukan apa, jem sepanjang jalan (cuti sekolah ler katakan). Nasib baiklah kawan aku sudi meminjamkan Toyota Alphard nya kepada aku secara PERCUMA..Fuhh bukan senang nak merasa jauh lagi nak membeli..


Walaupun usia kereta ni sebaya dgn Waja aku tapi feel dan trimming dia mmg maintain dan terjaga rapi.Bukan nak underestimate kereta nasional tapi buatan Jepun mmg tahan lama.(sesuailah dgn harganya..)

Mmm...minyaknya pun boleh tahan juga. Sekali isi penuh RM 130 sempat jugalah aku round satu Penang lepas tu..


Ruangan dalamnya memang superb dan selesa la..Luas sampai leh sumbat 10 orang dalamnya..


Memang aku enjoy giler sepanjang journey ke sana dan thanx bebanyak kpd kawan aku tu (mudah2an dimurahkan rezeki).


6 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

kenwooi said... [Reply]

sweet beast! =)

Liz Rohaizat said... [Reply]

hi.. thanks for dropping by!

betul, bkn senang nak dpt bawa alphard!

Eida said... [Reply]

bila lah boleh merasa pakai alphard ni

Sharinginfoz said... [Reply]

seronok jalan2 kan

Jessyca said... [Reply]

hihi~Buaya Jess crawled over ur blog ^^ Visit mine when u r free oh!

Aanas said... [Reply]

waah, baiknya lah hati kawan tu bagi pinjam keta.. Alphard tu... sungguh tak kedekut kan.. ini kita, jiran nak pinjam keta kontot kita gi amik anak pun muka udah berkerut fikir alasan tak moh bagi.. huhu.. sungguh malu diri ini..

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back