rss
email
twitter
facebook

Monday, July 5, 2010

PENGAWAL BERDARAH!!


Maut..mayat perompak yang mati ditembak.

Di dalam Metro dipaparkan berita yg sorang perompak bedebah ni MATI ditembak pengawal dalam satu rompakan di sebuah kedai emas di Pekan Tanah Merah, PENDANG. Begitu risikonya kerja sebagai sorang pengawal..Dalam kejadian2 begini hanya 2 possibility - Samada perompak yg mati atau nyawa sorang pengawal tu yg terbang melayang..

Memang tidak berbaloi tugas harian mereka yg rata2 bergaji antara RM 500 - RM 700 sebulan! Jadi baru2 ni bila kerajaan mengumumkan kenaikan gaji mereka sebanyak 75% mmg tepat pada masanya..Sekurang2nya menaikkan motivasi mereka utk terus bekerja kan??..Ini dahla gaji kecik.. kerja marabahaya lak tu..jika yg terdesak tu sampai ada yg sanggup bersekongkol melarikan wang di bank yg dijaganya..contohnya... Jadi cane pandapat korang yg genius nih?? Tul tak apa yg aku cakap?..bagaimanalah perasaanya jika ada diantara kita yang mempunyai bapa atau suami yg mencari rezeki melalui pekerjaan ini..


Bisik :  Patutnya mereka dibekalkan dgn baju kalis pelur dan sebagainya coz penjenayah zaman skrg mmg tidak berhati perut langsung!!

13 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Eida said... [Reply]

betul kenaikan gaji dorang mmg patut,sebab gadai nyawa jugak tugas dorang kan

lien said... [Reply]

ouchhh..memang patut gaji mereka di naikkan..

p/s: thanksss coz sudi mlawat blog saya kecil itu..:)

latvia said... [Reply]

pengorbanan yg besar>>>>

ChentaHati said... [Reply]

kdg2 kita terlepas pandang pada pengawal keselamatan ni... patutnya dari dulu lagi kena ada training or insentif yang boleh menaikkan motivasi dorg and train dorg cmner nak fight... dan bekalkan dorg dgn senjata yg canggih sikit... ni idak.. perompak guna m16, tapi guard guna senapang patah... mana boleh lawan!

Naqib Mohamad said... [Reply]

betul juga... ada insurans tak?

The Blogger (63672674) [meoramri] said... [Reply]

Kesian mereka. agree - gaji mesti dinaikkan


NANG ME

Uruchimaru @ kf said... [Reply]

penjenayah hati hitam skrg nie!

Coyotito Aimd said... [Reply]

gaji naek ? sokong ! wpun nk bnding ngan nyawa tu ta bebaloi tp wajarla gaji dorg dinaekkan . dorg pon pnting . tade dorg , sape nk jage org2 atas tu kann :)


jom bace entry aku plak .
Jom aku belanja " minum " malam ni !
Blog aku memang best lahh !
#Question 4

Zazali Nordin said... [Reply]

Saya sendiri sudah berpengalaman jadi Pengawal Keselamatan.. Ya dah tentu bukan pegawai keselamatan.

Kerja ini berisiko untuk mendapatkan rezeki darinya.

Setelah saya menceburi bisnes,.. saya berhenti kerja ini. Bagi la gaji tinggi... tidak saya tidak sanggup lagi huhu

archaqx said... [Reply]

nice blog... cool upadtes dude..
be a follower..

jari jemari yang berjoget said... [Reply]

psstt: bisik kat tepi telinga u

kalau ada baju kalis peluru pun,,kalau pelurunya tembus kepala x juga naya ke??

sepatutnya sediakan 1 seat baju peluru..

biar pengawal tue susah sikit nak berjalan.

yela dari atas kepala ke kaki semua besi!BERAT

TEHEEE

JMR said... [Reply]

safety 1st perlu dijaga untuk guard2 gini..kesian diorg..

kak ina kl said... [Reply]

salam..memang betul kerja mereka berisiko..

kalau gaji banyak tak lama lagi operator kilang pun nak kerja camni..senang sikit walaupun berisiko.

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back