rss
email
twitter
facebook

Sunday, January 9, 2011

Nuffnang RACIST Lagi?!



Salam semua kengkawan. Sori lama tak update. Bukan apa, masih memikir tajuk yg sesuai yg benar2 memberi kesan kepada pembaca. Aku tak mau sekadar serkap jarang dan ala kadar semata nak update setiap hari. Kualiti lagi bermakna dari kuantiti. Betul tak?

Lama tak menjengah ke blog Ondcene favourite aku ni tetiba menggatal tangan nak selongkar update terbaru dari Abg Sham tuh. Kalau korang yg tak tahu, blog ni memang up-to-date selalu terutama kalau cerita pasal accident. Selalunya tak keluar lagi kat mana2 paper atau siaran tv tapi dia dah keluar dulu. Malah gambar2 yg dipaparkan lebih live dan ngeri. Tapi memang memberi rasa insaf.



Dan antara tajuk entry Abg sham yg aku terlepas dan memang tergezut aku baca adalah - Nuffnang 2 Tahun 2 Bulan = RM 110.85 - Jangan Gelak...!!! Tapi aku bukan nak gelak malah nak berjurai air mata pun ada rasanya! Kenapa?? Bukannya pelik pun! Ramai gak yg bertahun ngan Nuffnang tapi income ciput! Apa yg nak dihairankan?!

*
*

*
Iye..iye. Aku tahu semua itu. Tapi aku sangat heran sebab blog ondcene.my ni memang tersangat hits!! UV setiap hari dan minggu adalah beriban!. Begitu juga ngan pengikut setianya. Bukan calang-calang main banyaknya!


Kalaulah blog suhaisweet dan cilupbah aku banyak ni visitornya memang beratus RM aku dapat bagi setiap iklan buffered. Malah dekat 2 tahun lebih Abg Sham join dan berstatus Geli-geli tetapi begitu2 je hasilnya. Why?!


Dan yg paling gempar bila ada antara pengomen yg mengatakan yang syarikat Nuffnang ni RACIST! Berikut adalah antara komen..



Susah nak menjawab persoalan ini sebab ramai juga blogger lain yang berbangsa Melayu kat luar sana menjana income yg lumayan bersama Nuffnang seperti Eyriqazz, Redmummy, Darkbatman, Hanis Zalikha dan sebagainya.

Ataupun dorang ni cuma dikalangan kecil antara blogger yg beratus ribu di luar sana tu yg sengaja dipilih bagi menunjukkan yg Nuffnang memang tidak pilih bulu! Wah ini sudah semakin panass!!



Tetapi Bro Sham turut mengatakan yg blognya sukar dipilih oleh pengiklan kerana kategori blog yg beliau tetapkan. Apapun itu semua rezeki masing yg telah ditetapkan oleh Allah S.W.T. Kita teruskan usaha yg terbaik!! Biarlah org nak buat buruk atau apa kat kita sebab yg benar pasti terbongkar!!

Aku secara personal bersyukur kerana masih berpeluang menjana income yg walaupun sedikit tetapi tetap setiap bulan. Berapa? Ish..malulah nak cerita. Nak kene buat entry lain gamaknya..
*
*

Sebenarnya isu Nuffnang Racist ni dah pernah terkeluar suatu masa dulu dan kini kembali semula. Soo..

APA PENDAPAT KORANG?!



17 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Euniceee said... [Reply]

I think, nuffnang isn't racist la.. cause , anatasyea also can get high amount paid monthly....it depends how you blog walk and how you drive visitors into your blog..kena promote la byk byk...heee

suhaisweet said... [Reply]

@Euniceee. Betul juga.

ken said... [Reply]

traffic mungkin berlambak-lambak.. tapi jika bukan traffic malaysia, tak akan earn la :)

suhaisweet said... [Reply]

@ken. Boleh diterima.Bagus pendapat!

saya_arief said... [Reply]

xracist kowt.
:D

zmah said... [Reply]

Tahniah!

Rafina Mimi Zairul Murni said... [Reply]

mungkin ye mungkin tidak..

Aizuddin Hanis said... [Reply]

kesiannye..

Scarlett O'Hara said... [Reply]

Rasa macam betul pulak.Kena tanya orang senior ni.

Azmi Khan said... [Reply]

mmg benar la.....
sy pun kena bende yg sama gak masa blog lama dlu......
now tak tau la.....

tenangsudey said... [Reply]

susah gak nak kata racist ke tak... ada lagi ke kisah selain yang abg sham tuh?











Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

Nur Fannun said... [Reply]

nuffnang racist enth le..nuff letk iklan tu bersesuaian dgn jns blog. jnis visitor yg dtg.klu rmi visitor pmpuan, ikln lbh byk utk pmpuan..klu jns komunikasi, byk le iklan celcom, maxis, digi dll..

Kuman Chaos said... [Reply]

aku ni ikan bilis jer.. so camne pun takpe..
lain la kalu mmg visitor dah gaban gila punya ramai.. :D
kuman "Tornado DAH SIAP!!." Entry

ASSOYFINGER67 said... [Reply]

Janganler masuk contest.nnt kalah tak puas hati...buat duit jer cukop....jaga traffic...

Abhamz said... [Reply]

salam, saya baru tahu ttg perkara ni, namun klu ade bukti kukuh, apa salah kita boikot nuff ni...

Ask Me Blog said... [Reply]

setahu ana lar, kalo traffic dari luar malaysia yang dtg klik2 iklan kita, nuff x bayar..... betul ke tidak ana sendiri pom xcomfirm lagih.... tapi ramai la blogger berkatakan perkara ini....

Gen Fujita said... [Reply]

Racist? Mungkin? Whatever. Kadang-kadang, matlamat asal nak blogging kena perbetulkan balik. Blogging kerana Nuffnang, atau blogging kerana nak blogging?

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back