rss
email
twitter
facebook

Saturday, July 31, 2010

Top Banget!!

Lirik lagu Hijau Daun Suaraku (Berharap)




Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, Oo~ meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya

Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, oo~ aku menunggu

~{}~

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

Oo~

Suara dengarkanlah aku





Thursday, July 29, 2010

Blogger Yang Berhemah




Wah..sopan-santun betul tajuk untuk hari ini...Aku tertarik dengan luahan dari Mantan PM kita, Tun Dr. Mahathir semalam yang memperkatakan tentang perkara di atas..tambahan beliau juga adalah salah seorang blogger yg hebat.. 

Mmm...nak berblogging pun kena ada etika ke? Bukannya orang baca pun kita punya..Tambahan yang tak famous cam aku..;)) Ada kesan ke kalau kita tulis sesukahati je..tatabahasa nak kena jaga ke? Bole ke kalau penulisan kita tu cam rojak buah,..kejap mat saleh kejap Sri Lanka..? Phew..dan pelbagai persoalan lagi la..

Oleh itu tak salah kiranya aku listkan budi bahasa yg patut kita amalkan dalam bidang yg kita ceburi ini kan?...Check it Out!

**********************

•    Jujur dan adil dalam mendapatkan, melaporkan dan menginterpretasikan maklumat.

•    Jangan sekali-sekali menciplak.

•    Mengenalpasti dan membuat pautan pada sumber apabila sesuai dan boleh dilaksanakan.

•   Jangan sekali-kali menyiarkan maklumat yang diketahui tidak tepat – dan jika menyiarkan maklumat yang boleh dipersoalkan, pastikan dijelaskan akan keraguan tentang maklumat tersebut.

•    Bezakan antara sokongan, komentar dan maklumat  berdasarkan fakta.

•    Mengakui akan kesilapan dan membetulkannya dengan segera.

•   Perlihatkan cita rasa yang baik.  Elakkan daripada memenuhi kehendak rasa ingin tahu yang mengerikan atau sensasi.

•   Jelaskan setiap misi blog dan alu-alukan dialog dengan khalayak ramai tentang kandungan dan cara pengendaliannya oleh penulis blog.

•    Mendedahkan pertentangan kepentingan, penggabungan, aktiviti dan agenda peribadi.

•    Mematuhi standard yang tinggi yang sama seperti mana yang mereka harapkan daripada pihak lain.


Sumber : Aku jumpa sini.

**********************



Jadi sama-samala kita amal dan praktikkan supaya blog kita lebih berkualiti dan berfaedah..Sebenarnya banyak lagi etika2 yg baik yg boleh kita amalkan seperti bagi hadiah dalam contest kita, puji blog org lain, dan berbagai lagila..Jadi jangan hanya mengejar duit Nuffnang sahaja dalam berblog...Biarlah apa yg kita tulis menjadi ingatan baik semua yg membaca. Dapat pahala dunia dan akhirat tu...



Bisik:  Tengkiu kengkawan yg bagi komen2 membina tu...yg kutuk pun aku tengkiu jugak..buat pedoman aku ;D


Wednesday, July 28, 2010

Only in Vietnam!


Vietnam??...Mesti korang akan kata apala sangat yg best nyer gi sana..Apa yg ada? Baik gi Kalimantan Barat ke, Pulau Kesunden ke, Bukit Entot ke..hehe (ada ke tempat2 ni?)..Tapi lepas korang nengok gambar2 di bawah ni pasti korang akan mula beralih arah untuk ke.....VIETNAM..



Mungkin Superhero dorang...nak bagi nama apa ekh??




Pelesit Jalanan?? Tak..jangan risau..kalau abang trafik kita kena rempuh pun calar sket jer..



Apa yang korang nampak??



Haa...ni baru betul Pertandingan Joran..dapat kereta sekali (dalam air ler tapi..)



Harap takde orang mengail atau mandi kat situ..



Kalau orang tak nampak gak aku tak taula..



Ha..yg ini memang tak nampak...ekh..tapi lawa nombor ;D



Mmm..kalu takde pembonceng tu cane ekh..




Cuba kira bape banyak korang nak kena saman kalau ingkar!!



Yang penting GAYA!!

Tuesday, July 27, 2010

Top Banget!!


SEPARUH JIWAKU PERGI - Anang

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku

Reff:

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

*back to reff

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

*back to reff




Download Mp3:-


Bisik: Aku rasa memang lagu ini adalah luahan hati Anang kat KD, memang dia frust giler..sob sob sob


Monday, July 26, 2010

ORI?? -



Ha..kantul!!..mesti korang pun ada beli kan..iyela suma nak bergaya dan dalam masa sama nak berjimat ekh...Anyway kelakar juga jika ada barang yg terang-terang menunjukkan ketidak 'ori' annye..Take a look..




















Bisik: Yang last to ORI!

Thursday, July 22, 2010

Kau ada duit ke nak bayar??!



FERRARI??!!



Fuh!..Sapa kat dunia fana ni yg tak teringinkan...Dengar deruman enjin dia jer dah meleleh air liur korang kan?..

*

*

*

*

*

Kat Malaysia kita ni pun leh dikira sangatla berape ramai yg simpan makhluk ni kat garaj dorang..Memang ada class!!






Tengok kat sudut mana pun memang cun..rekabentuk perfectla..takde cacat celanya. Mmm..tapi warna ni susah nak jaga lak..nanti kalau selalu basuh orang kata kita riak lak..phew..

*

*

*

*


Kalau ada duit lebih lehla sambar satu jenis ni...Orang rumah aku memang minat bebenor tengok kaler ni..

*

*

*


Pasti tergezut nenek dan atok aku kalau tengok aku keluar dengan pintu terjungkit...mengucap mengucap..

*

*

*

*


Kalaula aku banyak duit dan kaya raya...tak bawak punye kete wira ni..biarla orang kata aku tak mementingkan barang buatan nasional...abih tu aku dah kaya!!

*

*

*

Tapi lambat lagi kot time tu..wira pun wira la....janji leh pecut cam ferrari..















Aku tahu korang pun teringin cam aku..




...teruja...




bila jumpa kete idola korang..




..TAPI!!!


*

*

*

*

*

*


janganla terlalu taksub sampai...




...GINI!!!





Jenuh nak korek duit dik!! Walaupun kete korang yang hancus!..




Mmmm...tak puas hati lagi??




Korang tengok je la klip ini..layan..





Bisik: Abang dah pesan dah ..bawak hati2..korang buat korangla yang tanggung...

Nuffnang Memang Pemurah..


Mmm..tergezut gak bila aku check dapat lagi 2 buffered dari Nuffnang..mmm..walaupun sedih buffered yg first dah jadi metered earning. Iyela..blog abang ni baru lagi dan tak glamer mana pun..sekadar melukut jer..




Kalau ada pun tak banyak...first cek pun tak lepas..hik hik... At least sebagai pembakar semangat dan motivasi untuk terus berblogging...thanx kengkawan yg sudi menjengah dan memberi komen. Korang memang sporting... ;D

Tuesday, July 20, 2010

Crazy Motorcycle Helmets!!



Wah..lama tul tak posting..anyway sebagai membuka lembaran baru..ini ada gambar2 menarik utk korang cuci mata...











Macam2 hal...hihi..Anyway jangan tak pakai helmet sudah...

Saturday, July 10, 2010

Upin dan Ipin - Aku dah tertipu!


Ia memang satu fenomena......di awal kemunculan mereka dulu..



Celoteh si kembar UPIN dan IPIN ini benar2 menceriakan kita yang menonton..




Menjadi idola ramai kekanak..



Eh..mak bapak pun suka gak tau..



Jual lah apa pun yang ada logo kembar ni..pasti sold out nyer..





Nampak banyak ?? Eleh..kejap je..pastu habis suma tu..



Budak Nur Fathiah ni rupa2nya pemilik suara cute disebalik cerita kembar ni..betul betul betul...








Tapi baru2 ni terbongkar segalanya..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kita suma telah tertipu dengan lakonan dorang..

*
*
*
*
*
*
*
Rupa2nya...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Budak 2 orang ni Upin dan Ipin yg sebenarnya...ler..



Heh heh..

Bisik: Sebenornye aku pun tak kenal dorang ni sapa ;D

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back