rss
email
twitter
facebook

Thursday, September 2, 2010

Celcom Broadband ~ Cam Ubi Kentang


Tension2...dalam beberapa hari ni susah sgt nak blogwalking..Hasil kaji selidik yg aku buat rupa2nya dah terlebih sudah...apa yg terlebih??

Rupa2nya aku dah terlebih sudu dari kuah (terlebih guna ler tu..). Last2 terus speed broadband yg ada ni diterhadkan hingga mencucuk nafas. Selama ni tak tau lak aku yg kita leh check fair usage policy ni  secara online..(x amik tahu ;))

*

*

Senang jerr..Bagi pelanggan Celcom aje tau..

Korang pergi ke halaman awek comel ni di sini

*

*


Dan korang boleh selongkar segalanya di sini (tutorial malas)..

Kadang2 aku rasa 5 GB data yg diberikan sangat2 tak mencukupi sekarang ini dengan pelbagai mende dalam internet ni yg saiznya besor2 belaka..Termasuklah blog kengkawan yang penuh ngan segala pokok krismas, lagu hindi dan gambar kucing ;D..hehe..(Jangan mare ye)

Anyway kengkawan nye pasal..aku terjah aje..salam.



PotPet: So..apa kene mengena ngan tajuk ubi kentang aku kat atas??..pening..


25 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

hasrul hassan said... [Reply]

Pakailah streamyx dik non ... hhehehee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply]

ooo.. itu macam rr..
huhuh, nk terai gak..
macih share ilmu uuu.. ;-)

Cik Mus said... [Reply]

Salam ziarah :)

aYaz said... [Reply]

hua3...
den pn guno celcom gak,skali den tgk,akhir bln lpas lebih limit sude,ptt slow gler..
skrg den guno pado2,hihi..supayo tak jadi laie cam bulan lps..
moral: tuka pakej laen,sonang cito.. ;p

.s.o.f.i.a. said... [Reply]

aku pakai celcom gak.... tapi so far ok gi...

iqbalsyarie said... [Reply]

uish...bukan blog saya kot tu..sbb tga-tiga benda tu tak wujud kat blog saya~hee

nabilah said... [Reply]

nak download pun tak best kalau guna broadband..

Aizat Shafiq said... [Reply]

baru ku tahu macam mana nak check bandwidth usage...
hehehehe
thanks for the info...

NuR 'aQiLaH said... [Reply]

wakenajugakbeb huwaaa ~

kalo overlimit kena bayar lebih ke?

MieZa said... [Reply]

celcom nie ikut tempat jugak taw, ada yang laju, ada yang lembab macam siput..

nur-win. said... [Reply]

hehe. mcm senasib.
tapi win lgi terok kot.
smpai 2bulan tk byr baru sedar.
wakaka

Miss Kira said... [Reply]

naseb bek kira x guna berukband.. dok umah pkai streamyx aja..
hehehe

Rina (◕‿◕)✿ said... [Reply]

xpe. dtg blog rina. xd lagu hindi, xd kucing hehehe :p

sweetie2010.blogspot said... [Reply]

salam dik,

cuba terangkan persamaan ubi kentang ngan celcom broadband ni...

Ery Farieha said... [Reply]

gmbr kuceng?
ngahahah
terasa :P

Prince Halilintar said... [Reply]

alamak blog saya ade gmbr kucing la..ckp kat saye ke..hehe

ellis suriyani said... [Reply]

errk...line i pon cam siput gak..tension jerk..susah nak walking skang neh..

irkiz said... [Reply]

Pakai streamyx x leh la nak bawak jejalan..broadband bila2 leh

Whoda said... [Reply]

ahahaa stuju2...xcukop kot 5GB sebulan tuh

amira zakiah said... [Reply]

beruk band nie selalu macam tue...!

makdara TERDIVA said... [Reply]

P1 pun ok gak..tp dlm town jer la..masuk kg..harammmm! sob..sob...

AIN said... [Reply]

samela kite,,
skag pon tenet ain lembat mcm sepot..

dtg ziarah cinei..

g3n said... [Reply]

hari tu ada statement diorang nak reduce jadi 3GB, trus aku kutuk2 kat belog aku..haha...tapi aku tgk bulan ni nyer usga dekat 6GB da..adakah celcom terasa dengan kutukan aku? haha..rasakan..kedekut..

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply]

salam, ubi kentang dan dan broadband? relevannya?

suhaisweet said... [Reply]

Tima Kasih atas komen..Aku nak jawab sket, kalau dah sampai limit line akan jadi slow tapi masih ada cara:

1. Tambah data kpd 1 GB = RM 15 atau
5 GB = RM 50 atau
2. Gi je kat cc mana2 kalu terdesak tu ..hehe

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back