rss
email
twitter
facebook

Wednesday, September 8, 2010

Balik Kampung ~ Aku Punya Idea


Rasanya tak terlambat utk aku keluarkan entry ni. Iyelah pasti ramai yg tertunggu2 tips keselamatan jalanraya dari aku (perasan)..tu yg dorang tak sedap hati nak balik kampung lg tuh..Cuba korang tilik2..kot2 leh pakai gak kepala otak aku yg bergeliga ni (lagi perasan)..

Korang pun tahu yg kecuaian diri kita sendiri adalah di antara faktor utama eksiden. Dan salah satunya yg nak aku present kat sini adalah sebab dari mengantuk ketika memandu. Ni aku nak bagi tips..

*
*

*


*

Di awal perjalanan...


Haa..para isteri yg jadi co-pilot tu cubala mainkan lagu2 yg berunsur keagamaan ke..atau pun syarahan agama..kalau nak best lagi cariklah yg mencabar sket seperti kisah jin, azab sakaratulmaut ataupun tanda2 kematian nak dekat..baru segar bijik mata driver kat sebelah tuh...

*

*


*



*
Tak berkesann??!! Hmm..


Cuba penuhkan kenderaan korang ngan pelbagai khazanah mainan anak2..bior dorang bergasak dalam tu..harap2 dgn riuh rendahnya dorang dapat membuatkan kita terhibur sama..hilang gak ngantuk kan?!

*
*

*


*

Tak berkesan gak?!..Cuba nih..


Korang suami isteri ni cubalah kreatif sket..Tengah driving tu ceritalah perkara yg lucu2 masa kawin dulu ke..ataupun adakan contest seperti mengira bape tiang lampu kat highway atau berapa buah kete exora atas jalan pun cantek gak..biar driver selalu ada tumpuan dan tak leka..(konon..)

*
*

*


*
Mata masih liat ketegaq lg..


Korang balik jer la ngan bas ataupun keretapi..takyah bersengkang mata ngan tips2 aku..Sebab abang2 drebar ni semua terlatih belaka (menuntut tips dari aku tau..)

*
*

*

*

Barulah leh balik kampung..Aman dan damai...


Berhati-hati di jalanraya,..'Anda buat anda dapat' (tagline Ustazah Bahiyah)

Sumber: Google

19 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Wanzie said... [Reply]

idea bagus.... tapi kalau semua idea tak jadi... baik bagi org lain yg pandu plak.... pandu cermat jiwa selamat.....

FarHa said... [Reply]

selamat pulang ke kampung ^__^

Humanity Life said... [Reply]

Ohhh... balek kampung, Ohhh... balek kampung, Ohhh... balek kampung.... (Selamat Hari Raya Maap Zahir dan Batin!) pulang dengan selamat...

asked said... [Reply]

haha..
mate mungkin tak lena kot..
tp, if duk kire tiang tk pndang kiri kanan..
ntah mne kete pegi tak tau ar..
btw..nice tips weyh!

^^..berhati-hati di jalan raye..!!

nur said... [Reply]

kreatip2

NORMI said... [Reply]

semoga semua sampai ke kg masing dgn selamat..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI..
MAAF ZAHIR BATIN..

gnesop.com said... [Reply]

idea yg bagus..
yg ptg co-pilot jgn lupa teman pilot.. takut bg tips, co-pilot hilang mana tah.. huhuhu

selamat hari raya :)

GaDis CoMeL said... [Reply]

lawaknya idea nih. mungkin boleh teraiiii.. keh3x

kusut said... [Reply]

teringat kecik2 dulu main 'proton' siape nampak proton saga dulu dia dapat point. time tu lepas tu main 'iswara' lak.

haha terase tua lak aku ni

NOOR FATIN said... [Reply]

idea yang kreatif!! hehe

selamat pulang ke kampung! ati2 di jalan raya :)

eyl said... [Reply]

hahaha, kreatif2. best :)

Cik Moon said... [Reply]

ahakksss...idea yg 1st and last tu bagus.. hehe

CiK NaThRaH said... [Reply]

hehehehe..best2~ kreatif :)

Che Armster said... [Reply]

Selamat hari raye ye.. meh balik naik tikar terbang.. baru tak eksiden haha

Sophia Rani said... [Reply]

hahaha.. nice tips.. ;)

Abhamz said... [Reply]

salam, idea yg bernas..selamat beraya sakan...

Gen Fujita said... [Reply]

"korang tido le, abang dah minom sedozen tongkat ali dan kacip fatimah, awwwwwww."
he he he... yang kacip fatimah pun disebat jugak kenapa. best entry ni.

Pencacai Alim said... [Reply]

slamat hari raya.. :)

beLLa said... [Reply]

LOL! baekk punyer idea. tapi elak budak2 tu ngaco je bapak dye bawak keta. haha

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back