rss
email
twitter
facebook

Saturday, September 18, 2010

Hari Raya ~ Suatu Kesan Sampingan


Bertemu kembali semua setelah lebih seminggu menghilangkan diri. Masih dalam mood beraya?..Yeah.. Sambil aku beraya sempat juga aku membuat sedikit analisa yg membebankan kepala otak aku ni...Meh kita tengok apa yg aku maksudkan ngan tajuk aku kat atas nun sana..

*
*

*


*


Tak dinafikan time raya ni memang memenatkan..walaupun letih melayan ramai tetamu yg berkunjung ke rumah sampaikan tengah malam nak tidoq pun masih ada yg bagi salam lagi...

*
*

*


*

Pelik tapi benar..


Setelah berbulan2 kemarau bermusim..lepas raya ni la tetiba je semua pejabat pos dan bank menerima nilai pelaburan yg mendadak..semua berkat amal jariah sedara-mara yg bersedekah tu..

*
*

*


*

Hmm..tuhla..Sapa suruh membazir lagi  beli sampai tak terhabis..nak simpan lama2 takut tak tahan nanti..So korang adik beradik lah yg terpaksa habiskan semua kuih tat, bahulu, biskut makmur dan pelbagai lagi tu...Makan ye jgn tak makan..

*
*

*

Last skali..


Paling berat bila anda dah kering kontang bila belum sampai waktunya...


*
*

Anyway..raya memang best tak terhingga..So beringat2 lain kali ekh dan dgn ini diisytiharkan aku menutup entry utk musim raya nih...Wasalam.


Sumber: Google

28 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Gee said... [Reply]

haha..tepa la..yg penting time raya dpt jmpa kwn2 n saudara-mara kan..tu yg best..hee :-)

irzik said... [Reply]

Yang jauh didekatkan dan yang dah dekat dirapatkan lai..Silatulrahim dapat dieratkan:).

Ard said... [Reply]

lepas raye. muak makan ayam T______T

WAHIDA ALIAS said... [Reply]

hahaha..lawak benar entri ni...tp mmg btol pon.stujuuuuuu

Unknown said... [Reply]

haha.kenapa,da kering ke.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said... [Reply]

sweet la entry ni! :)

tyara NY said... [Reply]

1. Penat? BETUL! Capek...Capek..

2. Pelaburan? Anak2 je yang mendadak, mak ayah nye merundum!

3. Pembaziran? Eh tak jugak... Hobi Nury Makan... Pantang sket.. Pantang nampak makanan!

4. Kering Kontang?
Pelaburan merundum+kering kontang = tepuk dahi!

dieyna said... [Reply]

yang kering kontang tu setuju sesangat.. time raya budak2 yng kaya.. org tua kayap haha

gnesop.com said... [Reply]

sblm raya mmg dah parah nak kena pikir beli itu ini..
lps raya lagi parah... bila la gaji nak masuk nih.. huhuhu

nice entry

Ummiross said... [Reply]

Hehe, nice entry,macam terkena batang hidung sendiri je rasanya...

hentakbelipat said... [Reply]

kahkahkkah..mcam2 hal

Prettyvrach said... [Reply]

hihi..lawak2..

Fairuz Zainal said... [Reply]

huhuuu..berat i tak naik pon raye2 ni..makin turun. tak best.. :(

BENA said... [Reply]

kre xde en3 tuk raye dah la ni ekkkkk? hehehe~

Miss Bluepinkiey said... [Reply]

raya taun ni best sgt..:\

Syed Nizam Syed Omar said... [Reply]

join lah akpk ye..membantu urusan pengurusan secara bijak...

Jieda said... [Reply]

setahun sekali je kita akan merasai situasi seperti dalam entri he3

cik beLLanan said... [Reply]

apesal la aku rasa raya neh xbest ek?
kurang dapat dwet raye kot. isk

ayu toink2 said... [Reply]

hehe... berat makin naik..baju raye da sendat semacam je..

Anonymous said... [Reply]

OK, kena plan dr sekarang supaya tak minjam2 lps raya.. Ini khas bg CgMas sndr la.. (& yg semacam dgnnya)

sud@is said... [Reply]

budget raya selalunya...melebihi target..hehe

mun said... [Reply]

haha..best baca en3 nie..

Sumandak Kinabalu said... [Reply]

hahaha...kreatif and best ^ ^

nosembilanbelas said... [Reply]

bukan asb je penuh. tabung haji pun sama. ramai orang tahap tak boleh nak masuk. tapi rilek la, esok, orang gomen dah gaji. mesti ramai yang buat open house lepas nie

missrivebell mumun said... [Reply]

sy tanak pegi plkn..

haha selingan jap.. nice post.. alhamdulillah th nie dpt duet raya tak ler kering mcm pict yg last tu.. haaha

juelee said... [Reply]

hahahha raya = makan tanpa henti..

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply]

hahaha..lawak....tapi betul lah tu

suhaisweet said... [Reply]

Thanks suma yg komen..dihargai

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back