rss
email
twitter
facebook

Wednesday, October 6, 2010

Aku Rasa Tips Ni Hebat!!


Jarang benor aku nak bagi tips berkenaan blog, Nuffnang, nak mendapatkan traffic jam, cane nak kaya raya secara online dan sebagainya. Bukan kedekut ilmu tapi dah banyak sangat mende di atas korang dah bagi so rasa macam repost lak. Ha..yang ni mungkin ramai tak tahu!

Utk menjadi seorang BLOGGER TEGAR mesti selalu update post at least 2 hari sekali contohnya. Mesti berpinar kepala mikir apa nak cerita kan? Jangan risau..korang boleh rujuk ni sebagai panduan.

*
*
Satu tools yg hebat oleh Google untuk analisis dan memberitahu carian yg paling popular di abad ini. Tak paham lagi?!
*
*

*

Korang boleh pilih kata carian yg popular oleh search engine Google di mana2 negara dan ikut kategori yg korang suka. Macam best kan?
*
*

*

Dan ini hasilnya..


Based pd analisis bagi tempoh 7 hari kebelakang di Malaysia, di atas adalah antara keyword yg paling popular mengikut percentage.

*
*
Ha..tunggu apa lagi? Gunakan ia bagi membantu korang menghasilkan posting yg pasti mendapat hits dan traffic mencanak2 setiap hari. Cuba dulu ekh. Dah kaya jgn lupa belanja aku sate..


Sumber: Google Insights

12 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

fairus said... [Reply]

Thank u. Berguna mungkin tips ini.

suzie rahman said... [Reply]

wah bgus tips ni.thks

Pengumpulblog said... [Reply]

ok gak tip kamu tu...Semoga anda berjaya menjadi blogger yang berjaya.

haszuraidah ishak said... [Reply]

wahhh..menarik nih..thanks coz sharing..

Black_roses92 said... [Reply]

oh..ye ke.. bgus2.. t kita cuba.. hehe.. tQ

Solihin Zubir said... [Reply]

nice info bro!

noreed said... [Reply]

best tips ni.thanks for sharing. patutlah tgk org asik duk buat posting ttg justin bieber 2-3 menjak ni.

Miecyber said... [Reply]

Ilmu yang sangat berharga....Thanks...


Biawak Komodo tersenarai 10 benda ajaib di dunia

Cempakamelati said... [Reply]

tips ni pun mantap jugak. Hmmmm ok jugak ya..leh la cari idea kat sini.

... said... [Reply]

as salam..
syukran..menarik :)

nur said... [Reply]

baguih baguih.. nak cuba la

Jemput keALL IN ONE

secantikmanis said... [Reply]

tengah mencuba google insight

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back