rss
email
twitter
facebook

Friday, December 24, 2010

Banci 2010~ Why lelaki?


Gambar yg tak relevan langsung ngan tajuk!..

Salam muhibah semua. Terkejut beruk aku ngan statistik terbaru hasil dari banci yg dibuat bebaru nih. Antaranya ialah mengenai peningkatan mendadak nisbah lelaki berbanding wanita di negara kita. Ikuti laporan berikut:

*
*

*
PUTRAJAYA – Malaysia kini mempunyai 27,565,821 penduduk dengan lelaki melebihi wanita pada nisbah 105:100.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata, statistik itu berdasarkan laporan kiraan permulaan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010.
Katanya, penduduk lelaki kini adalah 14,112,667 orang dan wanita 13,453,154 orang.
"Purata kadar pertumbuhan penduduk tahunan dalam tempoh 2000 hingga 2010 ialah 2.17 peratus, menurun berbanding 2.60 peratus dari 1991 hingga 2000," katanya.
Beliau berkata demikian ketika mengumumkan laporan itu pada sidang akhbar di sini semalam.
Turut hadir ialah Ketua Pengarah Jabatan Perangkaan, Datuk Wan Ramlah Wan Abdul Raof dan Timbalan Ketua Perangkawan (Program Sosial/Demografi), Ismail Yusoff.
*
*
Ha, so kaum lelaki takleh guna alasan nak kawin lebih dari satu dah cam dulu sebab perempuan lak yg banyak choice skrg nih. Hehe.

Sumber: Kosmo

Belum Basi Lagi Beb!

Gempaknya Cuti Sekolah Astro - Buat Anak-anak
Season of The Witch - Mesti Tonton!


18 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

iedchan said... [Reply]

pompuan tak leh kawen lebeh...ramai la lagi jd bujang terlajak..hehe

Abun said... [Reply]

yeah..long live man....syok la pompuan...yup ur maklumat betol..sebab semalam aku tgk tv satu bnyak maklumat best2 di dewAn pe nth..semua isu terbaru meyh...

Imzainieyzulkipli said... [Reply]

so laki boleh lah kawin lebih erk??
bagus tol ada perangkaan begini
hahahaha

AngahSayang2314 said... [Reply]

su nak sambung kontrakkkkk hehehehee

CiK QiQi said... [Reply]

hahahaa...rase kan laki2...janan nak ngengade alsan nk kwin lebih sbb nk tlg ppuan2 yg xckup laki...da jd nisbah 1:1 ye..ahahha

suhaisweet said... [Reply]

@Angah. Beres kak! ;)

Sephi Sephia said... [Reply]

hahaha...
nota kaki yang kelakar. nampaknya orang lelaki berusaha keras menaikkan ranking..

Seri Bahasa said... [Reply]

silap hari bulan nanti pompuan banyak laki..

♥ Nana ♥ Erna Morgan ♥ said... [Reply]

bilgn bujang lapuk bkal bertambh :"P

@juera said... [Reply]

bgs la lelaki rmai..
jgn ppuan rmai..
nnti lelaki gatal cr alasan nk kawen lbih..huhu

CekWa said... [Reply]

ada perubahan bagus lah tu..!

suhaisweet said... [Reply]

Adui..pecah2 perut baca komen akak2. Ha! Cik abg takde yg berani nak backup ker?? ;)

Hanis Azla said... [Reply]

mcm best aje statistik tu.. so dah kurang satu alasan lelaki nak tambah cawangan.. he..he..

Nieza Micha said... [Reply]

hoho... so, now laki memang tak leh bagi alasan nak kawen lebih dah... konon2 nak tolong perempuan lain... hehe...;D

nina said... [Reply]

Bagus lah tu . fyi , kalau rmai perempuan itu salah stu pentnda kiamat tau .

suhaisweet said... [Reply]

@nina. Aduh! Terlupa lak yg itu!!!

Qhamel said... [Reply]

saya share ye.. ^^

Bert said... [Reply]

bole lagi nak kawin lebih, tp kawin 2 jer la, kawin 3 dgn4 mmg x dapat la kan..haha

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back