rss
email
twitter
facebook

Friday, December 31, 2010

Blogger.com ~ Bermasalah?


Salam semua. Wah seronok betul semua bercuti sempena kemenangan pasukan Msia pada match Piala AFF SUZUKI 2010 baru2 ni. Sorry buat kengkawan sebab seminggu ni aku outstation jadi tak dpt nak posting sesuatu. Keje is no 1 kan? Dan baru2 ni bila aku gian nak buat entry tetiba masalah baru muncul. Aku tak pasti korang pernah mengalaminya atau tidak.


Blogger editor tak load!!
*
*


Beginilah keadaannya. Animated loading icon dia berpanjangan. Puas aku menunggu, buah tak jatuh2. Puas juga aku selongkar kat Google utk troubleshoot problem nih tapi tak berhasil! Dan aku juga tak boleh langsung mengedit posting yg lepas. Parah!!

Tetapi dgn semangat Msia Boleh aku telah mengambil langkah2 berikut:

1) Send email ke helpdesk dorang. - takde respon!
2) Tukar ke old editor - Senyap sunyi jer! (x berkesan la tu)
3) Tukar internet browser dari Google Chrome ke IE - BERJAYA!!


Aku pun tak pasti apa simptom yg melanda Blogger.com nih skrg! Rasa cam nak amik hosting berbayar jek tapi belum mampu lagi..so stick to free one for this temporary moment..

*
*
Kalau sesape yg expert to bagilah idea sket ya to solve this problem..





25 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

:: Mikhaeyl & Rafaeyl :: said... [Reply]

blogger pun bercuti gak tu tak load tu..kihkih

Cik Liyana said... [Reply]

cikliyana pon pernah dapat masalah macam nih, penyelesaiannya bukak melalui IE @ firefox..biasanya guna chrome. huhuhu...entah2 nih masalah chrome tak ?

adrinaqamarina said... [Reply]

ke chrome yang probs? sebab ari tu chrome ramai kena trojan. Haha.

terus try guna browser lain. OPERA tapi tak best sangat~

kakyon@kakrose said... [Reply]

ok je ..takde masalah..

atehqshe said... [Reply]

salam....

sy selalu jugak bermasalah camtu...

biase try it tak bolieh,try pulak firefox..fuhh memang lembab tak bleh load...
ape2 pon pakcik goole jer cepat....

Fiqas said... [Reply]

sy selalu jadi cam tu...biasa sy close dulu , pastu buka balik ok lah..

suhaisweet said... [Reply]

Hmm..mgkn ada bugs kot yg hinggap kat chrome ni. Tapi chrome mmg best, laju dan simple. Tu yg sayang tuh

CekLa said... [Reply]

masalah ni sy tak pernah alami laa~ sory.. tak boleh bantu

Nur Fannun said... [Reply]

klik pada post options kt bhgn post pd compose settings try ambik show html literally

sarah-najwan said... [Reply]

saya tau guna IE je..firefox ke atau gchrome..xpenah..hehe

tapi mmg xpenah kene gini..harap2 jgn kene..kalu tak..xtau nk solve guaner..ehhe

*cimOt* said... [Reply]

chrome mmg ade mse2nyer dia majuk..kne kasi rehat laaaa..

Ronaldmohoni said... [Reply]

Biasalah tu, kadang-kadang masalah timbul.

Blur said... [Reply]

gune la hosting berbayar kompem puas hati

Ustaz Love said... [Reply]

Salam..

Ustaz Love pun selalu kena mcm ni.. last2, Ustaz Love pindah ke domain.com.. settle masalah :D

mira_nas said... [Reply]

kadanga2 jadi camtu gak.. tukara je browser lain atau disconnect interner and reconnect back~

khalidahmacambaguss~O_o said... [Reply]

pakai je webhosting berbayar...nampak pro sket...hehe

Cikbelog said... [Reply]

bila jadik camni saya bukak IE atau mozilla. :)

Encik Ska said... [Reply]

Tutup balik windows lps tu bukak balik. Refresh :)

era_zierah said... [Reply]

pnh gak jd cam 2..
slalunye dsbbkan line prob atau slow..xpon mngkin at that time awk ade bkk byk sgt web..so, 2 yg jd slow browsing...

Fantastic Ajane said... [Reply]

pernah kena jugak... tension je...:) kalu guna chrome mmg sometimes camtu la... :) but if guna browser lain x pasti la pulak..:)

suhaisweet said... [Reply]

Wah..byk tips. best. Nnti kita cuba satu2..;)

Jo Qusary said... [Reply]

refresh cookies dlm pc atau laptop... klik kat delete history... pastu cuba tgk lagi hasilnya.

fatin hanani said... [Reply]

fatin pun tau..
sbb x pnh jadi cm ni :)
maaf yar xblh bntu :)

+akufobia+ said... [Reply]

takde idea.

asliner said... [Reply]

tol.
biasenye close dulue..
pastue restore lar blk..
insyaAllah ok..

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back