rss
email
twitter
facebook

Saturday, December 11, 2010

Bomoh Patah | Pak Din Bomoh Patah!


Korang jangan panik apatah lagi terkejut dgn penemuan pasal bomoh patah nih. Ikuti kisah benar aku ini.

Salam semua. Seperti yang aku janjikan sebelum ini ada suatu peristiwa sedih yang melanda pada hari aku ke MAHA 2010 haritu. Tengok balik entry MAHA International 2010.

Sebenarnya apa yang berlaku adalah ibu ku telah jatuh pitam (darah tinggi) sekembalinya dari MAHA 2010 dan berlaku di sebuah restoran. Dan akibatnya lengan ibuku telah patah. Dgn tergesa2nya aku bawa ke hospital utk diperiksa dan akhirnya disimen. Begitu bahayanya penyakit darah tinggi.

Dlm nak menunggu tempoh 3 minggu utk follow-up ngan doktor, aku telah mengambil ikhtiar utk hantar ibu berubat secara tradisional. Dan baru aku teringat tentang seseorang yg dikatakan boleh mengubat segala mcm penyakit termasuk kepakarannya dalam menyembuhkan tulang yg patah!
*
*

*

Berbekalkan sebotol air mineral dan alamat, aku terus menghubungi Pak Din dan ke rumah beliau yang terletak di Kg Sungai Penchala, KL.



Tak susah nak carik rumah Pak Din ni. Kalau tak jumpa gak korang tanye je kat org kampung situ, suma kenal dan leh tunjukkan jalan. Ha kalau korang dah jumpa tanda kat atas ni maknanya dah sampai la tu.



Hanya berbekalkan sebotol air dan bacaan ayat suci Al-Quran, Pak Din mengubati pesakit tanpa mengenakan upah tertentu. (ikhlas kalau nak bagi)



Selain patah, byk penyakit lain yg boleh diubatinya seperti darah tinggi dan batu karang. Pak Din ni sebenarnya dah memang terkenal sampai dah masuk paper pun. Tuanku Mizan (DYMM Agong) pun pernah berubat dengan beliau semasa baginda menjadi Raja Muda dulu.(Ada kat tenet, korang leh Google).



Keratan Akhbar



Tangan ibu ku pun setakat ni syukur dah semakin pulih dan tak sakit. Dan kalau korang atau family yg berhajat utk berubat lehla contact Pak Din. Insyallah berkat ikhtiar, doa dan tawakal kepada Allah SWT sembuhla segala penyakit hendaknya. Amin.



19 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Halia Kentang @ Annpaan said... [Reply]

thx 4 ur sharing:)

mira the monster said... [Reply]

berkesan ke pak din ni?seriuss?

+akufobia+ said... [Reply]

promote 1.semoga cepat sembuh.hee.

sumpit said... [Reply]

memang ada pun bomoh yang macam ni.. tapi bomoh untuk patah HATI ada tak? hehehehehe aku belum jumpa lagi..


| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -

caliph shuriken said... [Reply]

thanks for sharing ^^

Jejaka Terhangat said... [Reply]

uiks..hebat gak org ni ek..

akeep razalee said... [Reply]

woot!! wah salute ikhtiar lu bro. ehe. anugerah Allah tu bro. woot~

diana said... [Reply]

semoga ibu kamu cepat sembuh ye..

little cart00n said... [Reply]

wah..tak pernah tau pun..pasni boleh lah rekomendkan kat spe2 yg nk berubat! thx share ya.. :)

suhaisweet said... [Reply]

Thanx suma yg rajin komen.

Nak kata tak berkesan semakin hari berderet kete yg dtg dari serata pelusuk smnanjung!

Kerap juga Pak Din ni diusung merata bila pesakit tak mampu nak dtg sendiri.

so tak salah mencuba. Mgkn Allah dah anugerah kelebihan tertentu yg org lain tak dapat. Suma kuasa Nya.

venomous said... [Reply]

salam bro.

nak tanya, yg pasal patah tu, pakcik tu mengurut ke or just baca2 je kt air tu ?

ingin tahu. thank you

Alin Marlini said... [Reply]

Kalau tulang hilang..boleh diubati jugak tak?

atty's said... [Reply]

tq sgt2 for sharing

Azman Anuar said... [Reply]

aku ada SLIP DISC... x boleh bangun... asik baring jek.
pergi jumpa pak din... dgn izin allah alhamdulillah terus boleh bangun.

Zaideen Yusuff said... [Reply]

Insyaallah kami nk pergi jumpa pak din, baru google, tya org smua tak tau tp ada di sg penchala pasal bomoh patah.

Eh3 apala aku nie. lambat bertindak.

Zaideen Yusuff said... [Reply]

T/Kasih untk info ini banyak2. Insyaalah muga Allah jualah yg membalasnya.

helmee suwali said... [Reply]

bagaimana nak hubungi pak din ni. no 019 2637674 voice mail.

Wan 0mar bin Wan Sulaiman said... [Reply]

Keratan Akhbar dari mana? Berita Harian?

Wan 0mar bin Wan Sulaiman said... [Reply]

Keratan Akhbar dari mana? Berita Harian?

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back