rss
email
twitter
facebook

Thursday, December 9, 2010

Download Video Cara GABAN! Eh?


Salam semua. Asyik sibuk cerita pasal ads je kali ni aku nak curahkan sket ilmu yg tak seberapa ni. Mungkin ada antara korang yg dah tahu so buat2 tak tahu je ye sbb cikgu nak ngajar kat depan nih! Eh si Sudin apsal lama tak dtg kelas??..Mmm takpe. Kita teruskan..

Ramai sebenarnya yg suka melayan streaming video seperti Youtube, Dailymotion, Metacafe dan berbagai lagi. Ada juga yg gemar mendownload utk dsimpan buat koleksi. Dan berbagai juga cara yg digunakan antaranya Youtube Downloader. Ada satu cara lagi.



REALPLAYER



Ada banyak versi sebenarnya tapi yg aku selalu pakai adalah Realplayer Gold 

1) Install software Realplayer di sini atau di sini.



2) Buka paparan preferences dan ubah settingnya.


Korang leh setkan directory mana nak simpan video yg telah di download. (Save Files to)



3) Cara download tahap GABAN!

Hanya letakkan pointer mouse kat video dan paparan seperti gelung merah akan timbul. Klik dan video tersebut secara otomatik download. Sebab tu aku kata GABAN tul!





Proses download tadi boleh di cancel atau pause sesukahati korang je. Memang GABAN lagi!

*
*
Aku dah lama guna software ni dan memang easy. Tiada batasan. Ingat guna utk kebaikan. Selamat mencuba.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bila Nak Basi Nih?!


Gempaknya Cuti Sekolah Astro - Buat Anak-anak

PRUDENTIAL Assurance - RM 30 for survey!



7 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

S..U..D..@..I..S said... [Reply]

terimakasih bagi ilmu yg berguna ni, aku kutip ilmu yg ada, timaksih cikgu

Cik Liyana said... [Reply]

tak nak pergi PLKN..hukhuk..

ehhh kita pon selalu guna cara diatas!

AngahSayang2314 said... [Reply]

su bagi banner leh tak??? angah nak la... dah hilang.....
sedihnyerrrrrr

Lelord said... [Reply]

heheheh good2 maceh ek

Nana said... [Reply]

wah bez2 mmg tgh carik pon menda2 senang mcm gaban ni hahah tq ek

Hanis Azla said... [Reply]

alhamdulillah.. dpt ilmu lg.. Thanks yer..

zaMir said... [Reply]

memang best guna nih..truy downloadHelper pulak....mcam2 jenis file dia detect...

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back