rss
email
twitter
facebook

Monday, May 24, 2010

AWAS! - Taktik Terbaru Perompak Kereta.

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA


Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..

Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya....!! !

Ikuti cerita beliau..

"Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . "

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )



"Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... .... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi! "

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Mmm...mcm2 cara sekarang ni..jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian.

20 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

jfook said... [Reply]

Wow, have to be careful whenever I'm out from house.

Sharinginfoz said... [Reply]

harap2 dijauhkan benda2 macam ni

Aiza Aidid said... [Reply]

kat mane2 pun da x safe skang ni..

mi3ra said... [Reply]

serious bahaye gle
next time check dulu laa b4 msk kete

Wawa~* said... [Reply]

hopefully x jd la mende cmni.. tkut bila x sdar pulak bnda ni tjadi, huhu...

one_are said... [Reply]

taktik dia ni terer betul. tanx. need to be more be careful.

cEkEtENG said... [Reply]

pay my visit here... nice blog bro!keep up!

fhunky-fhinky said... [Reply]

org zaman skg sgt bahaya!

Independent Queen said... [Reply]

Naik coach wanita komuter la cam nie...

Veronica said... [Reply]

love your blog layout!

fikah mus said... [Reply]

wah, cara baru kot.
senang2, ada apa2 kertas melekat pun, biarkan sampai balik umah je.

saya_arief said... [Reply]

pergh..
bahaye tol.

coki - coki said... [Reply]

hoho.
kena hati2 nih bawak kete. haha(:

nuriz said... [Reply]

info yg menarik, skrg byk taktik yang pelik2

xukee said... [Reply]

useful info....thanks

Yorke Kun said... [Reply]

tu baru satu..ada byk lagi taktik..x aman dah dunia skang ni..ahaha

suhaisweet said... [Reply]

thanks to everybody 4 ur comments on this en3..hopefully there will be a useful info that we ll get and share together..;D

Milofloat said... [Reply]

mmg bahaya tuuu...lg2 kat tmpat parking dlm bangunan..gelap..huhu mntak dijauhkan..AMINNN

Soon Jeremy said... [Reply]

dropping by =)

LaNuNsepet said... [Reply]

tq sebab igtkan...
betul jugak tu, kalu ikut logik kita akan tinggalkan kete.. hu3

tq3

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back