rss
email
twitter
facebook

Tuesday, October 5, 2010

BLOGGING Memang Menyedihkan KALAU......


Salam..salam semua..Masuk hari ini dah hampir 5 bulan aku jadi blogger kat Malaysia (cita2 nak gi oversea..hikhik). Hmm..macam2 mende pelik2 yg aku dapat dan bagi kat korang jugak. Pengalaman penulisan dapat. Kawan dapat. Duit pun dapat gak..opss lom lagi. Dan banyak juga mende2 sedih yg berlaku kat aku tuanpunye blog. Ni yg best aku nak story..

*
*

*

I Follow U..U Follow I La..


Aikh..Dato' Nik Aziz pun follow aku gak ke?

Diam2 ubi kayu rupanya aku yek..mula2 dulu risau tul aku kalau orang yg follow aku cuma sorang je sampai ke tua. La ni korang tengok sendiri. Eh tapi aku tak paksa ekh. Korang yg ngengada..Tengkiu2. Tapi terkilan gak bila ada ajakan seperti di tajuk yg x dpt aku penuhi..bukan taknak tapi aku kalau boleh nak follow korang dgn ikhlas baru tiap2 hari aku datang dgn ikhlas baca entry. Mana yg aku follow maknanya aku dh terpikat ler tu..fuh..bahaya.

*
*

*

Mana Nak Komen Nih??


Banyak yg sorry kat aku sebab tak dpt nak komen walaupun dorang terkinja2 nak berbuat demikian..tapi malang...tak jumpa comment link/box (spt di atas rupanya)....So Akak dtg lain kali yek...Hmm..Ada yg marah gak bila aku kata dorang tak pergi PLKN lagik..isk isk isk isk....

*
*

*


Maaf Maaf Maaf..


Hmm..mungkin Nuffnang tak suka aku kot..huhu. Harap tidakla ye. Dulu merasa gak la sampai 3 ke 4 sekaligus tapi aku sia2kan.(nyesal2). Mgkin bukan rezeki aku lagi. Bagi kat kengkawan lain dorang pun nak merasa.(leh naikkan motivasi tau). Aku harap dapat peluang ADVERTORIAL dr Nuffnang sekali seumur hidup pun syukur weh. (Bagi lebih aku ambik jer)

*
*

*


Kau sweet ker??!


Aduh..tak sangka buah cempedak jadik nangka tul..Mende gini pun leh jadi isu. Di awal penglibatan dulu pernahnye aku dihina dan dikutuk oleh sorang blogger chinese ni. Marah tul dia bila aku dianggap spammed blog dia semata2 nak naikkan nang aku kat innit. Aku pun tak paksa dia nang aku. Bagi aku dia pun tak rugi sebab dapat gak traffic dari aku..manusia..manusia.. Alih2..nama aku lak menjadi mangsa. Lepas nih nak tuko ke suhaihensem/suhaimacho/suhaimiang. Nanti aku pilih.

*
*

'MEMANG IBARAT MEMBUKA PEKUNG DI DADA'

Tapi realitinya ingin menjadi orang yg sejujur adanya..




17 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

saya_arief said... [Reply]

blogging...
satu dunia yang sungguh mencabar..
:D

Wanzie said... [Reply]

wahh siap ade guide line lagi.... agak2nya nuff dah ok ko lepas ni....

DKosongLapan said... [Reply]

jadi dighi sendighi (diri sendiri).....lantak le ape oghang (orang) lain nak kate!!!

knini said... [Reply]

haha. siyes memula bc name awk kat cbox sy, sy igtkan pompuan. then bile jejak sini, nmpk gambo laki. :p well sweet pe pggl dri sndri sweet. kalo dri sndri xpggl, sape lg kan nk pggl! ^_^

Dark Half said... [Reply]

masa aku tgk nick kau,teros je rasa kau lelaki..ntah, x tau knape.tp mmg btol pun. lain la kalau ko letak gmba awek..hehe

Kuman Chaos said... [Reply]

nama ape pun boleh letak no prob pnye..
yang komen tu kengkadang aku pun hilang punca gak..
kuman "Jangan..." Entry

.s.o.f.i.a. said... [Reply]

dunia blog macam dunia artis gak..... banyak cubaan dan dugaan. he he...............

Snoop said... [Reply]

jadi diri kita je...
mungkin ada yg x suka tapi dalam tu ada juga yang suka..
kita bukan sape2 nak jaga semua hati org, nak puaskan hati org apetah lagi kan..

cahayachenta said... [Reply]

nnti lama2 merasa tu BE.. hehe~~

Jiji-Fify said... [Reply]

pasal nuffnang tu, memang menyedihkan... :(

mR Gee.!! said... [Reply]

"i dah foLo u, U folo lah i baLIk"
wakakkakakaka.....

no komen.... xberani nak komen..
xreti nak komen...

Solihin Zubir said... [Reply]

dunia blogging mmg mencabar.. huhu..

maCy said... [Reply]

aduh.. nama kita pun dia kata jugak~~

beLLa said... [Reply]

dengan bloggingpon ley jdai matang taw. ;)

stuju pasal follow tuh. if org suka, biar otomatiknyer org follow. xyah pakse2 kan.. yang pntg, sntiasa keep in touch.

~IHSAN AZ~ said... [Reply]

suhaisweet,haha, bila first time baca mmg bajet mcm pompuan,haha, but xde aper yng sala pon,huhu...

sian giler tngk orng yng asyik suruh orng follow die balik, kalo nak mcm tu sila gunakan myspace,huhu....

ros said... [Reply]

k ros singgah dan jln2 kat cni juga..

noreed said... [Reply]

5 bulan blogging dah ada 451 follower. huhu dasat btull. tahniah. suka dengan pendedahan ikhlas ini, boleh dijadikan panduan

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back