rss
email
twitter
facebook

Thursday, October 7, 2010

Superbike Yang Mendesuppp....



VVzzooommmmmmmmmmm.............perghhh!!..Abang2 Mat SUPERBIKE ni tak sayang nyawa ker??? Tapi memang class dan ada GAYA tengok dorang nih. Jeles..jeles. Tapi nak wat cane kan, dah kurang mampu dan tak berpoket tebal. Apa yg best sangat ada superbike ni aku pun tak rasa lagi. Tapi dorang cakap bawak dulu baru tahu..

Selain laju mendesup2, bentuknya pun cun ler sesangat jika nak dibandingkan dgn kapcai Yamaha Lagenda aku kat umah nun. Kalau korang ada berhajat nak beli, ni aku senaraikan yang terbaikk mengikut spesifikasi....HEBAT!
*
*

BMW K1200S
Dari 0 ke 100kmj hanya 2.8 saat weh. Top speed dia = 268 kmj



Ducati 1098s 
160 kuasa kuda. Torque yg tertinggi mengalahkan lain2 superbike. Top speed = 271 kmj



Aprilia RSV 1000R Mille 
Bagi model yg cc lebih kecil orang kata ia  'Raja Bukit'. Top speed= 281 kmj



Yamaha YZF R1 
Favourite aku nih. Suka tengok dia punya tonggek. Pernah mengalahkan porsche dan jet US kalau korang tengok Youtube. Top speed = 283 kmj



Honda CBR 1100XX Super Blackbird 
Berjenis sport touring jadi taklah membongkok sangat. Cubaan terbaik dari Honda utk mencuri takhta dari Kawasaki. Top speed = 286 kmj



MV Agusta F4 1000 R 
Yg nih aku tak pernah nampak lagi orang ride kat M'sia. Top speed = 299 kmj



Kawasaki Ninja ZX-14 (ZZR1400) 
Dari 0 ke 100 kmj hanya dalam 2.5 saat. Top speed = 300kmj



Suzuki GSX1300R Hayabusa 
Diperkenalkan pada tahun 1999 lagi. Kuasa kuda cecah 175. Musuh ketat kepada Honda CBR di atas. Top speed = 305kmj



MTT Turbine Superbike Y2K 
Dilengkapi dengan enjin berkuasa turbin. Macam turbo kapal jet tuh..Pernah menjadi motor yg terpower dan termahal pernah dicipta. So korang takyah berangan lah yek. Top speed dia= 365kmj

*
*

*
Dan bagi tahun 2010 ni mengikut undian di www.motorcyclenews.com dimenangi oleh keluaran BMW bagi model S1000RR. Hmm..nengok pada speed dia gerun dibuatnya..mengalahkan sesetengah kete yang ada. Patutlah mahal bebenor. Terpaksalah aku memendam rasa dan setia ngan kapcai aku tuh buat sementara nih. Huhuwaaaaa.....


Sumber: Google

2 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

maCy said... [Reply]

memang kacak~

hasrul hassan said... [Reply]

tengok gambar pun jadilah ... :P

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back