rss
email
twitter
facebook

Monday, November 15, 2010

Be Part of ChurpChurp Today!


Masalah..masalah. Cane aku nak mula nih? Kepala dah berserabut, kulit aku dah berkedut memikir masalah dorang ni punya pasal. Apa dorang ingat aku ni guru kaunseling ke nak suruh setel! Cuba korang perhatikanlah...
*
*

*
Kes #1
Korang tengoklah anak angkat kemboja aku nih..dah ketagih kat video game skrg nih. Suma gara2 bawak dorang gi expo game aritu la nih.. Merengek meraban suruh aku beli!Ntah ape2. Ape ingat murah ke??



Kes #2
Dorang ni pun mmg dah melampau..Tahu dah tak berduit tapi menggatal nak melaram tak tentu hala. Wife aku ni pn satu, pastu saja tayang gambar dlm facebook dia. Nak gugat iman aku ler tu..sorry.



Kes #3
Hushh..umpama menanggung biawak hidup..Suruh cari keje ada saje alasan dia..jiwa tak sesuailah, gaji RM keciklah, tak pandai komunikasi la.. Adik aku ni kalau merayau, shopping mmg tak hengat..duit? aku jugakk..Kalau bab menatang Twitter tu dia lah raja..Bab perhabis duit dia No 1..Hmm..Byklah ko punya peace..



Kes #4 ~Melarat dah..
Tension punya pasal..dihempuknye aku mainan anakku sampai bersepai..ingatkan leh terbang..mmg aku dah biol..memang aku dh biol..

*
*
Hmm..aku sedar duit bukan segala-galanya..tapi segala-segalanya memerlukan duit dlm dunia ni..isk.

Kalaulah aku kaya cam Siti Nurhaliza kan best..suma aku sponsor. Setel masalah..


Psst...Selang beberapa hari kendian..

Aku pun mengadu la kat member aku si Dol Kuncup ni..tapi dia ni  asyik dok churpchurp churpchurp..Ntah ape2 tah..Tengok dia hidup senang lenang jer..keje ntah ape2. Churp churp churp churp..dah macam ayam serama pun ada aku nengok..

Tak puas hati aku check kat tenet..

Geledah punya geledah menatang ape churpchurp ni..5 minit aku dah paham dah..link twitter ngan fesbuk aku tuh..tap tap skrg dah 20 hengget duk goyang kaki..Mak aih..senang nyer..



Apa lagi..mmg aku promote giler2 lah kat family dan sedara mare suma lah lepas nih..Pastu korang pandai2lah cari duit sendiri..Tu pun aku nak suap lagi ke?? Isk..

TUTUP KES

***********************************************************************

Untuk makluman, entry ni khas bagi menyahut cabaran pihak churpchurp yg berani mencabar aku join contest nih. Korang pun sempat lagi. Tapi frustlah sebab dah terlepas beberapa event yg dianjurkan seperti Fly Kite Day dan bermacam lagi. Selamba jer dorang pegi tak bagitau aku..Kalau dah berani sangat jomla lawan kete remote kat tasik Titiwangsa..Ada berani??

Hah buat  kengkawan yg giler facebook dan twitter tu jomla join churpchurp. Tak rugi pun. Ni bukan MLM la..ceh!


Gambar : Cilok Google

9 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

penaberkala said... [Reply]

uiks, byk dah tu
tahniah

Miss Syamsina said... [Reply]

kalau baru dftr kena tunggu seminggu bru kena bg assignment kan? cz sy br dftr 3 hr lpas. hehe

Cik Su said... [Reply]

kena rajin bertweet la kan??

elmaranji dot kom said... [Reply]

burp burp

farhana_aziz said... [Reply]

ingatkan apela yang churp churp..hehe

Pensel Kontot said... [Reply]

da lama ade churp2 tp xtahu nk guna mcm mane

FF said... [Reply]

woo,byk to..cpt btl byk dpt..

suhaisweet said... [Reply]

Memang cepat masyuk kalu ramai follower. Kat sini bil follower mmg memainkan peranan.

kaizendeen said... [Reply]

wah..kita dpt samalah..ada 2 asyment x approve lagi ni...senang jekn dpt duit..hehe

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back