rss
email
twitter
facebook

Thursday, November 25, 2010

Gempar! ~ WiFi PEMBUNUH!


Salam semua. Menarik betul hasil kajian dan analisis mat Saleh berkenaan bahaya WiFi ni pada manusia. Korang layan dulu..
*
*

*


ALPHEN AAN DEN RIJN, Belanda - Satu kajian oleh sekumpulan penyelidik dari Universiti Wageningen, Belanda mendapati radiasi daripada rangkaian gelombang tanpa wayar (Wifi) mungkin boleh menyebabkan pokok yang terdapat berdekatan dengan peranti penghala Internet tanpa wayar mati, lapor sebuah akhbar semalam.
Para saintis itu memperoleh hasil kajian tersebut selepas melakukan kajian ke atas 20 batang pokok ash yang daunnya menjadi kuning.
Hasil kajian itu menimbulkan kebimbangan bahawa radiasi Wifi boleh memberi kesan terhadap tubuh manusia.
Ia turut menyebabkan ibu bapa dan guru-guru berkempen agar peranti Wifi tidak dipasang di sekolah.
Bandar Alphen aan den Rijn yang terletak di barat Belanda mengarahkan kajian itu dilakukan sejak lima tahun lalu selepas mendapati pokok-pokok di kawasan itu mengalami situasi yang tidak normal.
Kajian itu mendapati pokok yang diletakkan paling hampir dengan radio Wifi mempunyai daun berwarna kuning berikutan lapisan kulit luar pokok mulai mati.
Para penyelidik juga mendapati radiasi Wifi boleh menyebabkan pertumbuhan jagung menjadi perlahan. - Agensi
*
*

Cuba korang bayang dan fikirkan..pokok dan segala dedaunnya dapat bertahan warna dan elastiknya walaupun terjemur di tengah terik matahari macam negara kita ni..Malah kulit kita pun tak setahan tu.Cuba korang berjemur sejam..memang hitam legam dibuatnya..Tapi dengan radiasi WiFi leh kuning dibuatnya dan terus mati lak tuh!..Isk..Penangan WiFi ni memang menakutkan kalau benar kajian yang dilakukan..!

Sumber: Kosmo

16 orang baru nak pergi PLKN.. isk isk..:

Izan Ishak said... [Reply]

uishhh...bahayanya kan. lebih dahsyat drp pancaran matahari ni...kita mmg tak sedar kan sbb benda tak nampak...

apezs shah said... [Reply]

wow biar betol nie.. bahayanya, habis mcmane dgn WIFI saya. kena terminated ke hehe..thanks de info

tiha said... [Reply]

biar betol...ala ni yg tkut ni ...8__8

hazwani yusof said... [Reply]

wuu, ala tak best lah kalau wifi tadak kat sekolah.aiyoo kecanggihan teknologi boleh membunuh manusia dan alam sekitar

Blackwinter said... [Reply]

bahaya nih! alahai... semakin canggih teknologi, makin byk keburukannya... adei~

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said... [Reply]

adoiii..mcam2..semua da jadi hebat2..hohoho

Encik Luncai said... [Reply]

nice info..sistem komunikasi memang bahaya coz terdedah dengan frekuensi.

Yann Mazian said... [Reply]

aisehhh. betul ke nih? nk kena hai2 lah lepas nih. hohoho.

Miecyber said... [Reply]

Bahaya betulll.
Kalau nak selamat kena guna Network Cable balik semulalah nampaknya...

geekz36 said... [Reply]

itu transmitter yg cam menara telekom, or amplifier yg super kuat. radiasi mmg super kuat, aku pn takut nak dekat. hurm, setakat pemahaman aku la. klu salah tlg betulkan ye

Tuan Penasihat said... [Reply]

aduyaiii... habistu nak pakai aper?

geekz36 said... [Reply]

even hp pun ada radiation, rilek je ramai org guna

Aefa Aerisya said... [Reply]

info yg baik.. thanks :)

Fiqas said... [Reply]

masalah nya manusia zaman moden nih, buat kajian kemain lagi, tapi tindakan tak ada...

suhaisweet said... [Reply]

TQ kat suma ahli SAINS yang bagi pendapat kat sini..hehe

Nur Fannun said... [Reply]

pencawang telefon, wifi mmg tak leh dekt bahaya, rasanya dia de tulis danger. smua brngn elektrnik de glmbg elektromagnetik.
cuma test telfon, dkt radio de effect, psg tv & guna alat pengisar, siaran tv terganggu. garam kristal dpt kurg tekanan dr glmbg ni.

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back