rss
email
twitter
facebook

Friday, May 28, 2010

DARE TO LOOSE WEIGHT

LOOKS WHAT WILL HAPPEN WHEN U WERE OVERDOSED OF JUS MATE 5..I'M KIDDING..












NOTHING IMPOSIBLE..

DUDE...LET SEE THE BEAUTY OF LIFE AROUND THE WORLD..




 
  
 
  

  
  


Thursday, May 27, 2010

I DON'T SEE YOU..


IT IS IMPORTANT TO USE FLASH DUDE...

HUSBAND FOR SALE (24SX)



A store that sells husbands has just opened in New York City , where a woman may go to choose a husband. Among the instructions at the entrance is a description of how the store operates.

You may visit the store ONLY ONCE! There are six floors and the attributes of the men increase as the shopper ascends the flights. There is, however, a catch .... You may choose any man from a particular floor, or you may choose to go up a floor, but you cannot go back down except to exit the building!

So, a woman goes to the Husband Store to find a husband. On the first floor the sign on the door reads:

Floor 1 - These men have jobs and love the Lord.

The second floor sign reads:

Floor 2 - These men have jobs, love the Lord, and love kids.

The third floor sign reads:

Floor 3 - These men have jobs, love the Lord, love kids and are extremely good looking.

'Wow,' she thinks, but feels compelled to keep going. She goes to the fourth floor and sign reads:

Floor 4 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead good looking and help with the housework.

'Oh, mercy me!' she exclaims, 'I can hardly stand it!' Still, she goes to the fifth floor and sign reads:

Floor 5 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead gorgeous, help with the housework, and have a strong romantic streak.

She is so tempted to stay, but she goes to the sixth floor and the sign reads:

Floor 6 - You are visitor 4,363,012 to this floor. There are no men on this floor. This floor exists solely as proof that women are impossible to please. Thank you for shopping at the Husband Store. Watch your step as you exit the building, and have a nice day!

Wednesday, May 26, 2010

OVER GENIUS

LOOKS WHAT WILL HAPPEN WHEN THEY ARE TOO GENIUS..





READ READ and READ


So long waiting and none of the ads running on my pages..no idea right?? Don't worry, refer back to the Nuffnang FAQ, They said that:

"Our marketing team is always out on the ground scouring for related advertisers. We are interested not only in making you money but finding you the best match possible! "

"Before your blog is assigned any CPM ads from advertisers, it will show non paying ads or to minimize ad unit which you've selected as your Ads Preference in your Blog Manager with the exception of Show Global CPC Ads where you get paid for the number of clicks by your visitors. "

Haha ..now u already know right.. eventhough this were fm their FAQ but i'm very sure that there were so many bloggers espeacially newbies did not notice this. And not to forget you must get write something good, behave good & good readers (haha..traffic ler tu)

So,..please read..read..and read before start anything..

FREE..FREE..FREE


3,000 hotel rooms going for free today


KUALA LUMPUR: More than 3,000 hotel rooms are up for grabs at the newly re-launched one-stop online travel portal AirAsiaGo.com.

The offer is valid for today and are for bookings made for the travel period between June 1 and March 31 next year. Besides free rooms, the travel portal is also offering free transfers and tours. Formerly known as GoHoliday, AirAsiaGo.com has undergone a branding makeover and was re-launched yesterday by AirAsia group chief executive officer Datuk Seri Tony Fernandes.

In his speech, he said AirAsia was not only about having the necessary “hardware” but ultimately depended on the people in the organisation. AirAsia group regional commercial head Kathleen Tan said AirAsiaGo.com was the online travel portal for any traveller. “AirAsiaGo is different because we sell activities, experiences and lifestyles,” she said at a press conference after the re-launch.The travel portal boasts a selection of over 70,000 hotels worldwide and more than 5,000 tour packages.


Sunber : TheStar

HYUNDAI STAREX - Family BONANZA




Bersesak2 setiap kali balik ke kampung??

Pulak tu mcm2 yg nak dibawak..budu,telor asin, tilam toto dan mcm2 lagi la untuk atok nenek sedara..takkan nak guna MASCargo kot...hmm

Sampai anak yg kecik skali pun dah fedup asyik kata " Abah nak bunuh kami ke??", setiap kali kena suruh duduk kat bonet..abis tu nak wat cane..anak dah ramai..


KINI ADA PENYELESAIANNYA


PERKENALKAN BAS MINI..eh bukan.. MPV - HYUNDAI STAREX 11 SEATER dari Hyundai-Sime Darby Motors Sdn Bhd.

 


Dengan rekabentuk yang menawan dan ruang dalaman yang sungguh luas, umpama mini bus yg mampu memenuhi keperluan bg yang berkeluarga besar..kini tidak ada lagi yg akan tertinggal setiap kali holiday..


Dilengkapi dgn teknologi enjin yg terkini, rekabentuk yg aerodinamik, ciri2 keselamatan tambahan dan handling yg bagus walaupun rupa bentuknya yg besar..oh lupa..terdapat 3 warna pilihan juga (silver, putih & gold)..mm i like..


Lawati ke bilik2 pameran Hyundai berdekatan untuk melihatnya dengan lebih dekat dan jangan lepaskan peluang..

 
Sumber : Kereta.info


p/s: Anyway ESTIMA is still the best for me ;D

Tuesday, May 25, 2010

A&W EXTRAVAGANZA CONTEST


Kegemaran aku A&W,..kali ini menawarkan hadiah lumayan lebih RM 50,000 dan pelbagai hadiah yg lain hanya dengan bercerita? macam mana?Tergoda?


Senang sahaja, hanya dengan bercerita (karangan/video) korang mungkin bertuah untuk menang!! Keterangan lanjut visit this site. Serlahkan kreativiti yang ada. Cepat sebelum tarikh tamat ;D

LUNATOTS - Cloth Diaper




Jimat!..jimat!...apa yg jimatnye..kepoh tul aku mlm2 ni..actually benda ni lama dh wujudnya dan ramai yg dah tau..tp aku nak review gak..manalah tahu ada yg berminat..

Dibawakan product dari syarikat terkenal, Lunatots yg terletak di Armcorp Mall,..


Lampin pakai buang...opss silap,.lampin pakai semula yg mempunyai ciri2 yg pastinya menggembirakan poket anda mak bapak suma..mm, nak story sket..

Antara ciri2 istimewa:

1. Lampin yg ada adjustable button so ur baby leh pakai sampai umur 3 tahun tu..
2. Waterproof di lapisan luaran beb..
3. Lapisan dalam yang mesra bayi agar sentiasa kering.
4. Terdapat dalam 17 colours pilihan yg menawan..

Jadi apa tunggu lagi,..dapatkan dgn segera (mcm iklan lak) & kalu ada sesiapa yg ada pengalaman terhadap product seumpama ini bolehla berkongsi bersama..


QUICK2GO - From Touch n Go

Salam reader, kini Touch 'n Go atau pun TnG telah memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu QUICK2GO..Jadi selepas ini tak perlulah lagi beratur untuk topup kad kita tu...mmm..Tapi apa benda tu ekh?..


QUICK2GO adalah sejenis peranti yg membolehkan kita topup/reload kad TnG sendiri samada di rumah atau di mana2 sahaja dengan syarat kita mempunyai peralatan berikut:

1. QUICK2GO reader spt di atas.
2. Komputer,
3. Internet connection dan..
4. of course la kad TnG kita tu..

Bagaimana caranya? Senang saja..

1. Sambungkan reader pada pc menggunakan USB connection.
2. Install driver menggunakan cd yang disertakan dan ikut arahan dia..
3. Register dulu secara online dan..
4. Last sekali insertkan kad pada reader and ready to go la...

Untuk tau lebih lanjut boleh visit website TnG atau testimonial dari costumer ini..(mm...dengar byk problem gak)

LESEN AKU DAH NAK MATI!!..

Salam buat sume reader (muah3)yang masih setia (betul?) ngan blog aku yg tak seberapa ni..wah.. pagi ni tiba2 terasa lak nak selongkar wallet aku, manala tahu kan ada duit tersorok ke (tabiat aku..) kat dalam tu..ha....tertengok pulak kat lesen aku yg tarikhnya akan tamat esok..fuhh..nasib baik tergerak hati...kalu tak jenuh bila kene ngorat ngan abang polis kita nanti..;D

Bila terlihat lesen memandu, teringat aku kenangan time mula2 masa dapat lesen dulu..(thn 2002 tak silap aku)..dah hampir 8 thn jugak ye aku merempit kat jalanraya MalaysiaKu ini..Susah jugak time aku dulu,.. sampai 2 kali la test sebab kantoi kat bukit yg tak brape nak jadi tu..Abg misai kat pondok kecik tu la...garang sangat.. sampai melompat pedal clutch aku (alasan..)

1st time failed, aku terus perap lesen L aku selama 5 thn sampai expired..sbb frust sangat, time tu aku gi further study dulu kat U..Masuk kali ke-2, kursus memandu telah berubah sebab sumanya dh computerized,..canggih..tapi aku je yg tak bape nak computer.

Skrg aku leh berbangga dengan Lesen B,D, dan E aku..dan juga rekod eksiden yg minima..(maintain, insyallah)..Tak lengkap rasanya kalu berceloteh tanpa tips..so for adik2 yg baru nak mengambil lesen tu, ni ada beberapa panduan yg mungkin berguna kelak..

Tips ini untuk pemandu yang baru mendapat lesen L dan baru hendak belajar memandu kereta.

5 perkara yang paling utama yang perlu difahami dan diberi perhatian. Jadi tak perlulah terlalu takut dan panik.


1. Kita perlu tahu dan mengenali alat kawalan dalam kereta. Contohnya seperti bagaimana hendak laraskan tempat duduk dengan selesa,stereng,pedal clutch, pedal brek kaki, pedal minyak, gear, brek tangan, cermin.


2. Kemudian mula mengetahui cara hendak hidupkan enjin dan matikan enjin. Jangan lak start time gear tak free..melompat kete masuk longkang nanti..hehe



3. Perlu tahu bagaimana hendak menggerakkan kereta.Guna gear apa dan hendak tekan pedal apa.


4.  Perlu tahu bagaimana hendak perlahankan kereta dan bagaimana hendak berhentikan kereta dengan betul dan selamat.

  
5. Dan last sekali, kita kenalah tahu cara bagaimana hendak mengawal stereng jika hendak bergerak lurus,hendak membelok ke kanan atau ke kiri. Jangan eksen pegang dgn sebelah tangan pulak..nanti ada yang kene ketok kepala dengan cikgu kat sebelah tu..

Bila sudah faham tentang perkara utama ini akan lebih memudahkan serta menjadikan adik2 lebih tenang dan releks ketika belajar tanpa stress. Jadi,adik2 perlu belajar secara teori dan fahamkan dalam minda serta praktikkan ketika belajar.InsyaAllah anda lebih mudah belajar. 

Not Obsolete Yet. So Grab It!

One Step Ahead . No Turning Back